• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić o Bokanu, igračima, Baskoniji, hemiji...

Autor mondo.rs

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić pred meč Evrolige protiv Baskonije o svom statusu, podršci koju oseća, povredama...

 Džikić o Bokanu, igračima, Baskoniji, hemiji... Izvor: MN PRESS

Budućnost je u krizi igre i rezultata. A na sve to su se nadovezale povrede Zorana i Danila Nikolića, Alekse Ilića i Alena Omića.

Dok će Zoran Nikolić i Ilić odsustvovati duže sa parketa, Danilo Nikolić i Omić će verovatno preskočiti samo naredni meč u Evroligi.

"Bolnica" dodaje bore na čelo trenera Aleksandra Džikića, koji je dobio podršku kluba, ali uz opasku da "rezultati nisu pravi".

Takva, uzdrmana Budućnost u 7. kolu Evrolige dočekuje u četvrtak (19.00) odličnu Baskoniju u Morači.

"Ne može nama niko da stavi veći pritisak, nego mi sami sebi. Normalno je da nam Dragan Bokan da podršku, šta drugo da kaže", rekao je Džikić osvrnuvši se na komentare predsednika kluba od pre nekoliko dana.

Upitan kako shvata Bokanove reči, odgovorio je:

"Kao podršku naravno, kako bih ih drugačije shvatio".

Posle šest kola u Evroligi i sedam u ABA ligi jasno je da podgoričkom timu nedostaju prava pojačanja, pošto letošnje pridošlice nisu opravdale očekivanja. Plus, Budućnost je sada u problemu sa igračkim kadrom zbog povreda. Međutim, sada je teško naći pravog košarkaša.

"To što smo mislili da će biti do četvrtka - neće biti. A kako stvari stoje neće biti uopšte. Gledamo, tražimo, tržište je dosta nezahvalno. Problem je dovesti igrača koji hoće da se uklopi. Treba naći igrača koju je pipnuo loptu od juna pa na ovamo", govori trener Košarkaškog kluba Budućnost, a onda se nadovezuje.

"Na iste adrese kucamo i mi i brojni timovi iz Evrolige, a u Evrokupu postoje timovi koji su bolja finansijska prilika od Budućnosti. Bilo je raznih kontakata, ali to je sve dosta teško", govori Džikić.

Izgleda da potrebne "hemije" u ekipi nema...

"Ne funkcioniše sve kako smo očekivali, ali vrlo rano je da se otvara kompleksna priča. Verujem da ima ljudi koji veruju da je stanje apokaliptično", kaže Džikić, koji se osvrnuo i na trenutno stanje ekipe:

Jučerašnji trening smo odradili sa 10 igrača, Sead Šehović i Koti Klark su nam jedine četvorke, a Barović i Erl Klark petice“, sleže ramenima Džikić, koji izuzetno poštuje španskog predstavnika.

Baskonija ima skor 2-4, a tim je sačinjen od velikih zvezda - Šengelija, Uertas, Džening, Poarje, Diop, Grejndžer...

"Baskonija je vrlo mobilna ekipa sa dugačkim igračima na centrima. Nama manje ili više odgovara ili nikako to ne odgovara. Agresivni su u odbrani, pritisnu preko celog terena. Međutim, pokušaćemo da igramo bolje nego ranije. Na nama je da izađemo da se borimo, to može da se očekuje od nas", podvukao je Džikić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC