• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačanje Borca iz Ekvatorijalne Gvineje

Autor mondo.ba

Sa prvotimcima Borca posljednja dva mjeseca redovno trenira dvadesetogodišnji fudbaler iz Ekvatorijalne Gvineje Selesdonio Abeso Ojono.

Mladi fudbaler je impresionirao čelnike kluba iz Platonove ulice koji najavljuju da će sa njim biti potpisan profesionalni ugovor u predstojećoj zimskoj pauzi, piše "Glas Srpske".

Njegovo umijeće je pohvalio i šef struke Darko Vojvodić.

Ojono igra uz desnu aut-liniju, dobar je tehničar i odlično se služi lijevom nogom pa mu igranje na suprotnoj strani takođe ne predstavlja problem.

Ipak, problem mu je jezik, pošto se on služi španskim, ne govori engleski, a o poznavanju srpskog nema ni govora, pa se zato najviše druži sa Sašom Kajkutom, koji odlično govori španski.

Inače, Selesdonio je u Ekvatorijalnoj Gvineji ponikao u Kano sportskoj akademiji, a put ga je potom odveo u redove portugalskog trećeligaša Sporting Esmoriza, gdje je zadovoljio ukuse tamošnjih stručnjaka, ali je nakon dvomjesečnog čekanja ipak ostao bez vize i radne dozvole, piše "Glas Srpske".

"Morao sam da se vratim kući, a onda sam dobio informaciju da je mnogo lakše da preko BiH uđem u Evropu. Menadžer iz Beograda mi je preporučio Borac i, evo me, tu sam", rekao je Selesdonio.

Veoma je zadovoljan načinom rada na "Gradskom stadionu".

"Odigraj za Borac"

Banjalučki prvoligaš organizovaće “crveno-plavo veče” pod nazivom “Odigraj za Borac”, na kojem će se naći mnogobrojne ličnosti iz različitih društvenih sfera. Manifestacija je zakazana za 7. decembar u restoranu “Integra”, a promotor je nekadašnji prvotimac Borca, a sada fudbaler Anderlehta Ognjen Vranješ.

"Zaista se dobro radi, ne zanemaruje se ni fizički ni taktički rad i može mnogo toga da se nauči. Takođe, zadovoljan sam odnosom prema meni, pričao sam i sa trenerom Vojvodićem koji mi je izrekao dosta pohvala, što mi mnogo znači. Srećan sam ovdje, sviđa mi se Banjaluka i za sada sve funkcioniše u najboljem redu", rekao je Gvinejac za "Glas Srpske".

Iako još nije registrovan putuje sa ekipom na sva gostovanja, a buduće saigrače bodri i sa tribina Gradskog stadiona.

"Sviđa mi se ta pas igra kojom se Borac služi i sebe vidim na nekoliko pozicija u timu. Mogu da budem od koristi i ne mogu da dočekam da dobijem priliku da zaigram! Vjerujem da ćemo na kraju biti prvi i da ću imati priliku da na djelu vidim i najbolje klubove iz BiH", istakao je Selesdonio.

U prethodna dva mjeseca nije pretjerano mnogo hodao po Banjaluci, ali ipak kaže da je riječ o veoma lijepom gradu.

"Bila mi je nedavno sestra u posjeti i sa njom sam obišao dosta zanimljivih mjesta. Veoma mi se svidjelo ono što sam vidio, ali zaista rijetko izlazim i uglavnom mi je relacija stan - stadion. Banjalučanke su veoma lijepe i zgodne, grad je pun divnih djevojaka, ali se ne usuđujem da priđem nekoj od njih. Sviđa mi se ono što mi posluže u restoranu gdje se hranim i uglavnom ostavim prazan tanjir. Naravno, morao sam da probam ćevape i burek i oduševljen sam. Na njih sam se odmah navikao i mogao bih da ih jedem svaki dan", zaključio je Selesdonio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC