• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nestao na deset minuta i izgubio!

Autor mondo.rs

Košarkaši Partizana poraženi su u meču 7. kola Evrokupa od Zenita 75:71, u Sankt Peterburgu.

 Partizan nestao na deset minuta i izgubio! Izvor: MN PRESS

Partizan je odličan bio u prvom, dobro krenuo i u drugom poluvremenu, stigao do "plus osam", imao i napad za dvocifrenu prednost, a onda je nestao.

Nije ga bilo više od deset minuta, dovoljno da Zenit serijom 27:6, pa još jednom mini, ode na nedostižnih "plus 15" sedam minuta pre kraja. I pored toga, "parni valjak" je doveo utakmicu na jedan posed, ali snage za preokret nije imao.

Partizan je u sedmom kolu Grupe C Evrokupa poražen u Sankt Peterburgu od Zenita 71:75 (22:20, 22:20, 10:18, 17:17).

GRUPA C

Zenit - Partizan 71:75
Valensija - Turk Telekom 20.45

utorak

Trento - Lion 79:77

TABELA: Lion 5-2, Valensija 4-2, Zenit 4-3, Turk Telekom 3-3, Partizan 2-5, Trento 2-5.


Timu Andree Trinkijerija za utehu ostaje to što su u Rusiji izgubili manjom razlikom nego što su pobedili Zenit u Beogradu.

Beograđani nisu uspeli da iskoriste buđenje Vanje Marinkovića, koga veći deo meča nije bilo nigde, ali je poslednjih nekoliko minuta odigrao odlično i vezanim poenima uspeo da približi svoj tim samo na dva poena zaostatka. U napadu, koji sigurno nije bio tako planiran, a nakon poslednjeg koša na meču Sergeja Karasjova, Bandža Si je promašio trojku.

Crno-beli su završnicu utakmice u Sankt Peterburgu odigrali bez Stefana Jankovića i Markusa Pejdža, koji su zbog pet penala morali na klupu.

U Sankt Peterburgu vole Srbiju! (VIDEO/FOTO)

Partizan je imao čak 18 izgubljenih lopti, naspram devet Zenita. Po broju skokova ekipe su bile izjednačene, ali je važno napomenuti da su Rusi čak 12 uhvaćenih lopti zabeležili u napadu. Kriterijum suđenja još jednom je bio ispod nivoa takmičenje i uglavnom na štetu srpskog tima. U sumnjivim odlukama prednjačio je Izraelac Sefi Šemeš, na koga je Partizan i u bliskoj prošlosti imao dosta primedbi.

Sergej Karasjov bio je najefikasniji igrač sa 21 poenom, od kojih je 15 postigao u prvom poluvremenu. Vladislav Truškin je postigao 12, a Jevgenij Valijev 11, uz šest skokova.

Marinković, iako je do poslednje deonice postigao samo jedan, duel u Rusiji je okončao sa 11 poena. Stefan Janković je svih osam koševa dao u prvoj četvrtini, dok je Markus Pejdž bio drugi dvocifreni među crno-belima sa 10 poena. Bandža Si imao je sedam skokova i devet poena.

Stekao se utisak da je Đorđe Gagić morao da provede više minuta na parketu. I on je jedan od igrača koji je poveo ekipu ka preokretu, do koga ipak nije stigla. Za manje od deset minuta u igri, Gagić je ubacio sedam poena.

Bio je ovo prvi poraz Andree Trinkijerija od kako je preuzeo Partizan...

ZENIT: Rejnolds 8, Dženings 8, Karasjov 21, Puškov 2, Truškin 12, Voronov 4, Simonović, Panin, Jutof, Skrab 9, Valijev 11.

PARTIZAN: Pejdž 10, Si 9, Aranitović, Marinković 11, Gegić 4, Pecarski 1, Gavrilović 6, Janković 8, Lendejl 6, Gagić 7, Nikolić 9.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović


UŽIVO:

Bez povređenog Radeta Zagorca, košarkaši Partizana pokušaće da po drugi put ove sezone u Evrokupu savladaju Zenit.

Domaćin će biti jači za tandem koji nije igra u Beogradu - Brendana Dženingsa i Sergeja Karaševa - ali uprkos tome crno-beli su namerni da nastave dobru seriju rezultata od dolaska novog trenera Andree Trinkijerija.

Pred meč u Sankt Peterburgu, reporter MONDA Ivan Bogunović zabeležio je atmosferu, odnosno grupu navijača Partizana koja je otišla na utakmicu iz Beograda:

ZAGREVANJE KOŠARKAŠA PARTIZANA

Inače, domaćin je napravio brošuru za ovu utakmicu, a na naslovnoj strani je Marko Simonović, bivši igrač Crvene zvezde i srpski reprezentativac, sada član Zenita.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Trener Partizana Andrea Trinkijeri je u Sankt Peterburg poveo 11 igrača, uključujući i Aleksandra Aranitovića, koji je dobio prednost u odnosu na Entonija Brauna.

Igrači Partizana izlaze na parket dvorane Zeniza. Nema mnogo publike, ali dobijaju aplauz i podršku od svojih navijača.

IZ MINUTA...

IV ČETVRTINA

KRAJ!

75:71 Karasjov pogađa, Si promašuje trojku!

73:71 (39') 
Još 1,05 do kraja meča. Marinković se umorio, izgubio je loptu, ali ni Skrab nije pogodio trojku. Aleksej Nikolić je pogodio oba bacanja.

73:69 (38') Marinković se razigrao, trojka za nadu!

71:64 (36')
Karasjov je tražio tajmaut posle koša Marinkovića.

71:62 (36')
Partizan je imao šansu da priđe još bliže, ali je Vanja Marinković loše dodao Gagiću, pošto se zabio pod koš. I za Pejdža je meč završen, peta lična. Valijev pogađa jedno slobodno bacanje.

70:62 (35')
Evo je trojka Vanje Marinkovića, da li i kasno, saznaćem. Stefan Janković je napravio petu ličnu grešku. Rejnolds je pogodio jedno slobodno bacanje. Još jednom Gagić pod faulom, smanjuje razliku Rusa.

69:56 (34') Konačno koš Partizana. Gagić je ubacio uz faul. Ali nema koša iz penala.

67:54 (33')
Srljaju sada crno-beli, idu iz greške u grešku, a Puškov mini serijom podiže prednost na "plus 13".

Ipak, ovome su kumovale i neke sudijske odluke. Sada još jedan faul crno-belih u napadu. Sudije su dozvolile grubu igru Zenita, Partizanu nisu. Vanja Marinković večeras ne može ništa da pogodi!

63:54 (32') Pejdž je zaradio četvrtu ličnu. Skrab uz faul Lendejla položio. Zenit ima maksimalnih plus osam i mogućnost da posle tajmauta Trinkijerija ode na devet poena razlike. Šteta, Partizan je igrao odlično 25 minuta, a onda su kola krenula nizbrdo. U poslednjih deset minuta razlika je 23:6!

60:54 (31') Ne bi valjalo da Partizan već na početku četvrte četvrtine pogubi konce meča. U krizi je, to je sigurno.

III ČETVRTINA

58:54 (30') Malo i čudan kriterijum, uglavnom na štetu Partizana. Buni se i Italijan na klupi Partizana, ali time ništa ne postiže. Umesto očiglednog faula u napadu košarkaša Zenita, dosuđen je nešto kasnije faul Lendejla u napadu. Bandža Si ispušta loptu i Zenit ima plus četiri pred poslednju četvrtinu.

54:54 (29') Nikolić je iskoristio bacanja.

52:52 (28') Zenit je poveo, a Partizan izjednačio. Trinkijeri je besan na svoje igrače...

50:50! Karasjov!

48:50 (17') Marinković nema svoje veče. Samo jedan skok, tri skoka i dve asistencije do sada. Sreća da je i Zenit stao sa napadom, Partizan i dalje ima prednost, ali se ona svodi na jedan posed.

- Za razliku od većeg dela utakmice, u poslednja dva minuta Partizan deluje vrlo loše u napadu. Janković je umesto Lendejla na parketu. Odlično je Stefan počeo duel u Sankt Peterburgu.

46:50 (25') Agresivna odbrana Zenita i konačno faul Skraba. Spustio je loptu Lendejl za Sija, koji postiže koš. Uhvatio se Si i za leđa. Zenit ima 12 ofanzivnih skokova!

46:48 (24') 6:0 serija Zenita, reaguje Trinkijeri. Partizan već ima tri timsa faula u trećoj četvrtini. Karasjov je agresivan i on reši, faulirao je odbranu Partizana. Crno-beli ne koriste napad za "plus deset", Brendon Dženings to kažnjava. Marinković gubi još jednu loptu, a Rejnolds unosi Lendejla u koš. Skrab polaže iz kontre, nakon promašaja Marinkovića.

40:48 (22') Lendejl uspešno završava prvi napad Partizana u nastavku. Uvećava prednost gostiju. Markus Pejdž pravi faul u napadu, a poeni se priznaju Partizanovom pleju.

- Počinje treća deonica meča 7. kola između Zenita i Partizana.

Navijači Partizana dobili su i pomoć iz Moskve. Pristalice CSKA su takođe u dvorani Zenita.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović


Markus Pejdž je posle sjajnog prodora zaradio posekotinu iznad oka. Morao je na klupu da mu se ukaže pomoć.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović


Aplauz za crno-bele posle 20 minuta vrlo dobre igre.


Završeno je prvo poluvreme. Dobra igra crno-belih u Sankt Peterburgu.

II ČETVRTINA

40:44 (20') Karasjov i Lendejl završavaju poenima napade svojih ekipa. Karasjov je potom fauliran pri šutu za tri poena. Pogopdio je sva tri, ima ukupno 15 poena.

35:42 Mini serija Partizana. Manje se igra u ovim trenucima. Pejdž je promašio drugo bacanje, ali je Gavrilović uhvatio loptu i poentirao.Vrlo lepo Gegić na drugi obruč završava napad srpskog tima.

35:37 Vanja Marinković je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja. Valijev je na drugoj strani terena pogodio oba penala. Zenit je nakon naleta Partizana smanjio prednos na "minus četiri", najčešću razliku u prvom delu. Novi penali za Ruse i opet Valijev bez greške.

31:36 Nikolić je odveo Partizan na plus devet, ali je brzo vratio Dženings. Faul u napadu Jankovića. Još jednom Dženings. Tri minuta i 16 sekundi pre poluvremena.

27:34 Sjajan prodor Markusa Pejdža u završnici napada i poeni uz faul. Dobar posao je odradio Amerikanac, koji je zbog povrede, tačnije posekotine ustupio mesto Pecarskom. Mladi centar je precizan sa penala.

15' Lendejl promašuje oba slobodna bacanja. Zatim dobra odbrana, pa još jedan loš napad Beograđana. 

- Andrea Trinkijeri je takođe tražio minut odmara, jer mu se nije svidela igra svog tima, iako je Zenit postigao samo jedan koš posle prvog minuta odmora na meču. Trenutno je 27:31.

24:31 Pejdž za "plus sedam" u 15. minutu utakmice.

24:29 Pre nego što je Lendejl napravio grešku u koracima, Filip Skrab je poenitirao za novo izjednačenje. Nekoliko napada bez koša na obe strane, pa trojka Nikolića. U igri je i Simonović. Bandža Si je kucanjem nebu pod oblake naterao Karasjova da traži prvi tajm-aut.

22:24 Puškov je izjednačio na početku druge četvrtine, a Si zakucao i utišao dvoranu.

- Partizan za tri 4/7, Zenit 1/4!

Tu je i Damir Čakar.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović


I ČETVRTINA 20:22

20:22
Strahinja Gavrilović i Anton Puškov postižu prve poene na utakmici. Gavrilović je potom imao i slobodna bacanja. Nije pogodio nijedno. Evo i prvih poena za Gagića, posle ne tako dobro organizovanog napada. Karasjov je u seriji…Puškov iz kontre u poslednjoj sekundi prve četvrtine poentira.

14:18 Jevgenij Valijev za dva, pa raspoloženi Janković ubada "tricu" za njegovih osam poena i plus "pet" u osmom minutu. Rejnolds je iskoristio jedno bacanje nakon prekršaja Gagića.

11:15 Sergej Karasjov je imao prva slobodna bacanja u Sankt Peterburgu. Sin trenera Vasilija je pogodio oba. Vrlo lep napad Partizana i dvojka Jankovića posle asistencije Đorđa Gagića. Posle "penala", Karasjov pogađa i prvu trojku za Zenit, ali je odmah vrća Pejdž.

6:10 Partizan u šestom minutu nije iskoristio napad za "plus šest". Dželen rejnolds se takođe upisao, smanjio prednost Partizana, a Vanja Marinković promašuje šut iz daljine. Ne previše kvalitetan početak Marinkovića. Dobra saradnja Nikolića i Lendejla pod košem Zenita.

4:8 Dobar početak crno-belih. Stefan Janković je pogodio još jednu trojku za Beograđane, a Džok Lendejl dvojku. Solidna odbrana "parnog valjka" na početku utakmice.

4:3 Bandža si j otvorio utakmicu trojkom. Brendon Dženings je pogodio prvu dvojku za domaćina. Marinković je izgubio loptu, pa još jedan promašaj crno-belih i onda prvo vođstvo Rusa preko Jevgenija Voronova.

- Počeo je duel između Zenita i Partizana.

- Dvorana je ispunjena. Za koji minut počinje meč 7. kola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC