• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez odbrane ispustila prvo mesto!

Autor mondo.rs

Loše drugo poluvreme Crvene zvezde koja se čitav susret protiv Monaka mučila s odbranom i na kraju primila čak 91 poen. Drugi vezani poraz u Evrokupu za momke Milana Tomića.

 Zvezda bez odbrane ispustila prvo mesto! Izvor: MN PRESS

Prvi "domaći" poraz Crvene zvezde mts ove sezone!

"Užasna odbrana", rekao je trener crveno-belih Milan Tomić po povratku s poluvremena u kom je rezultat bio egal (45:44), ali se ispostavilo da je u drugih dvadeset minuta njegova ekipa odigrala još slabije u tom segmentu igre, dok je ostala i bez napadačkog ritma.

Monako je znalački iskoristio nervozu izazvanu greškama, promašajima i promenljivim sudijskim kriterijumom i došao do ubedljive pobede za prvo mesto grupe "A".

Bio je to drugi vezani poraz šampiona Srbije u Evrokupu u kom štima sve kao što je to slučaj sa ABA ligom gde ima perfektan skor. Zvezda trenutno ima učinak 4-3 u svojoj grupi, na tri kola pre kraja prve faze.

CRVENA ZVEZDA - MONAKO 75:91 (29:29, 16:15, 17:32, 13:15)


Meč je počeo potpuno drugačije u odnosu na čudan meč (63:66) i obe ekipe su pogađale kao na traci, ali činilo se da je to ritam koji više odgovara Monaku.

Milan Tomić je uporno insistirao na tome da "pojača" odbranu, međutim Monako je namestio ruku spolja i pronašao je šut za tri poena, dok je Elmedin Kikanović nalazio rešenja za Maika Cirbesa i uspevao da se snađe sa poludistance, ali i iz reketa...

Naročito slab doprinos u odbrani dali su Džo Reglend i Bili Beron, koje su gosti "probijali" na prvom koraku, a za razliku od nekih prethodnih mečeva - to nisu vratili kroz napad.

Njihovi poeni naročito su nedostajali u drugom poluvremenu kada je Zvezda ušla u kontra ritam i individualnim greškama, poenima iz kontri i sa slobodnih bacanja - zbog čega je publika u "Pioniru" bila besna - dopustila Monaku da ode na "plus 19" (52:71).

Pokušao je Milan Tomić da "trgne" ekipu uvođenjem mlađih igrača koji ređe igraju i zaista je to donelo boljitak u napadu, ali je prilagođavanje kriterijumu arbitara i dalje bio problem.

Poslednji pokušaj da se Zvezda vrati u meč možda je bilo fantastično zakucavanje Boriše Simanića u kontri, pre toga smo videli dobru deonicu Davidovca i Dobrića, ali je i u poslednjoj deonici bilo neobjašnjivih grešaka u kreiranju napada što je Monako kažnjavao poenima Nidama koji je uvek znao kako da "ugasi vatru" i nadu za preokret.

Crvena zvezda - Monako
Izvor: YouTube/Euroleague


Beron je bio najraspoloženiji kod domaćina sa 14 poena, Reglend je dodao 12 i upisao još 8 asistencija i isto toliko izgubljenih lopti, dok niko više nije prebacio dvocifreni učinak.

Monako je u Dereku Nidamu imao pouzdanog strelca 21 poen i 6 asistencija, dok je Pol Lakomb maestralno odigrao u oba smera (16 poena, 6 skokova, 6 asistencija, 4 ukradene). Toliko poena dodao je i Utara, dok je Elmedin Kikanović imao 17 i tek 3 skoka.

ZVEZDA: Reglend 12p, 8as, 8izg, Čović 3p, Perperoglu 6p, 3izg, Davidovac 4p, Lazić 5p, 2as, 3sk, Faje 6p, 8sk, 3as, Beron 14p, Dobrić 9p, Ristić 2p, Simanić 4p, 6sk, 2 ukr, Cirbes 6p, 4sk, Odžo 4p, 2sk.

MONAKO: Beri 3p, Nidam 21p, 6as, Lakomb 16p, 6sk, 6as, 4 ukr, Kikanović 17p, 3sk, Lubaki, Džons 6p, 5sk, Robinson 3p, Utara 16p, 3sk, Hamer 9p, 3sk, 3ukr, Džozef.

GRUPA A - 7. KOLO

Galatasaraj - Ulm 77:69
Crvena zvezda - Monako 75:91
Breša - Andora 20.30

TABELA: Monako 5-2, Zvezda 4-3, Andora 3-3, Ulm 3-4, Galatasaraj 3-4, Breša 2-4.

IZ MINUTA U MINUT:

40' [75:91] - KRAJ!

38' [72:89] -
Nidam ponovo za tri, kao u dresu Mornara, ali Simanić uzvraća.

37' [69:86] -
Posle dugo vremena trojka Zvezde preko Berona. Nidam u svom stilu...

35' [66-82] -
Ne ide, pa ne ide. Zvezda nikako ne može da nađe napadački ritam, iako se i Monako potrošio i teše pogađa...

33' [66:80] -
Utara pogađa nove "penale" i sada već opšte nezadovoljstvo suđenjem u hali "Pionir". Lepo Ognjen Dobrić flouterom vraća na "plus 14".

31' [64:78] -
Reglend i Džouns beleže poene na startu poslednje četvrtine, pa Nidam nerezonski šutira...

- kraj treće četvrtine -

30' [62:76] -
Udara Dobrić blokadu, pa Simanić strašnim kucanjem diže publiku na noge!

30' [60:76] -
Ristić sa "penala" 2/2, pa Davidovac 1/2.

29' [59:74] -
Serija faulova Monaka, Davidovac pogađa uz faul, budi publiku, pa potom i sa penala biva precizan.

29' [56:74] -
Ristić dobar pod košem Monaka, pa Davidovac pod svojim.

Izvor: MN PRESS


28' [54:74] -
Uspeo je Dobrić da postigne poene, ali Nidam kada god se ovako nešto desi - odgovori trojkom. Uvodi potpuno novu petorku Tomić... Konačno faulovi Monaka, na šta publika u hali "Aleksandar Nikolić" ironično aplaudira.

27' [52:71] -
Ništa ne ide od ruke igračima Zvezde... Greška za greškom, a Lakomb to koristi. Plus 19!

26' [52:67] -
Kikanović za ozbiljnu prednost Monaka. Opet Tomić zove tajm-aut.

26' [52:63] -
Važna trojka Čovića, ali Nidam uzvraća na isti način! Dosuđen je potom i faul u napadu Majkla Odža...

25' [49:60] -
Prekida Zvezda seriju Monaka od 8:0 preko Perperoglua, ali Kikanović je namestio ruku. Greška Čovića i Hamer vodi Monako na najveću prednost "+9!" Odavno je Zvezda ispunila bonus, pa loš faul Perperoglua vodi goste i na dvocifrenu prednost.

24' [47:54] -
Probudila se i publika, ali nova greška Zvezde koju u kontri kažnjava Lakomb. Milan Tomić traži tajm-aut.

23' [47:52] -
Ponovo je "pukla" odbrana na Beronu, ali Faje nije dao Utari da snažno zakuca. Zvezda je ispunila bonus, a Monako je otišao na plus pet.

23' [47:50] -
Nesportska Branka Lazića nakon što je jurio Dereka Nidama... Monako vodi.

22' [47:46] -
Kikanović beleži četiri poena na startu drugog poluvremena, pa dobija i faul Majka Cirbesa.. Reglend je napravio grešku u napadu.

- "Katastrofalna odbrana"
, samo je rekao Milan Tomić o prvom poluvremenu i odjurio na klupu.

Crvena zvezda: Reglend 9p, 5izg, 2as, Čović, Perperoglu 4p, 2izg, Lazić 5p, 2sk, 2as, Faje 4p, 3sk, 2as, Beron 8p, Dobrić 5p, 2as, Simanić, Cirbes 6p, 4sk, 2izg, Odžo 4p, 4sk.

Monako: Beri 3p, Nidam 8p, 2as, 2izg, Lakomb 6p, 3sk, 5as, Kikanović 9p, 2sk, Lubaki, Džouns 2sk, 2ukr, 3izg, Utara 10p, 2as, Hamer 5p, Džozef.


- kraj druge četvrtine - 

20' [45:44] -
Kikanović s poludistance, pa poluhorog Cirbesa za vođstvo na poluvremenu.

20' [43:42] -
Veliki promašaj Lazića na polaganju posle lošeg šuta Berona, ali uspeva to da popravi Faje nakon ofanzivnog skoka.

19' [41:42] -
Ipak je pogodak Utare promenjen u dvojku, pa odgovara trojkom Serija 9:0 za Monako koju preseca Cirbes. Proklizao je Lakomb i povredio se, moraće iz igre... U prvi mah je delovalo mnogo ozbiljnije.

18' [39:40] -
Utara iz ugla pogađa trojku, pa Utara krade loptu Beronu i lagano poentira... Milan Tomić je ljut i traži tajm-aut.

17' [39:35] -
Tehnička greška klupi Monaka koju Perperoglu ne realizuje, a onda se pomera na "četvorku" po ulazku Berona umesto Simanića. Bez rizma sada i Reglend.

16' [39:35] -
Perperoglu se lepo snalazi i ubacuje na drugi obruč posle prodora, ali Kikanović i dalje muči Zvezdu na defanzivnom skoku.

14' [37:33] -
Nije nekoliko napada prošlo preko Odža, ali Dobrić kreće u prodor i donosi prednost Zvezdi nakon izjednačenja Utare. Reglend kao Dženkins! Naivan faul Perperoglua u napadu u kontri Zvezde, Sašo Filipovski traži tajm-aut.


12' [33:31] -
Ne spušta gas Monako i preko Utare lako zakucava, dok Odžo odlično "zida" na niskom postu i upisuje se u strelce, a onda posle ofanzivnog skoka donosi prednost Zvezdi.

- kraj prve četvrtine -

10' [29:29] -
Vrlo loša odbrana Zvezde i Nidam postiže već osmi poen, dok Dobrić na drugoj strani ne dozvoljava zakucavanje Utare, koji je polovičan sa penala. Perperoglu sa slobodnih bacanja donosi izjednačenje.

Izvor: MN PRESS


8' [27:25] -
Dobrić, pa Reglend - dve vezane trojke za Zvezdu!

7' [21:25] -
Više odgovornosti u napadu sada preuzima Reglend i "probija" Nidama, ali prelako loptu u reketu dobija Kikanović i zakucava pored Cirbesa koji izlazi iz igre nakon greške u napadu. Odžo prvi put na parketu.

6' [19:23] -
Lakomb se lepo snalazi s poludistance, pa se u strelce upisuje i Regland. Druga lična Lazića koga menja Dobrić.

5' [17:18] -
U ritmu je i Bili Beron koji iz ugla pogađa drugu trojku, dok konačno dobru odbranu za Zvezdu odigrava i Muhamed Faje koji je izblokirao Robinsona.

5' [14:18] -
Mora Milan Tomić da traži tajm-aut, odbrana Zvezde za sada premekana, a Monako je u neverovatnom ritmu... Robinson za tri, pa Hamer dolazi do poena, pa gosti ostaju na samo jednom promašaju iz igre za sada.

4' [14:13] -
I nastavlja se u tom ritmu. Lazić preko ruke, uz istek napada, pa na isti način odgovara raspoloženi Derek Nidam. Mnogo poena!

3' [11:10] -
Kikanović je nadmudrio Cirbesa, pa su zamenili uloge. Upisuje se i Lakomb, poeni kao na traci...

2' [9:6] - Raspoloženi su igrači na startu meča, Hamer iz ugla za vođstvo Monaka, pa Lazić i Faje sjajno reaguju u reketu.

1' [5:3] - Trebalo je Zvezdi gotovo pet minuta da dođe do prvih poena protiv Monaka u gostima, a pred svojima navijačima Beron postiže poene sa "penala" već posle 16 sekundi. Derek Nidam, bivši član Mornara, uzvraća trojkom - na šta mu Beron odgovara istom merom!

Startne petorke

Zvezda: Reglend, Beron, Lazić, Faje i Cirbes.
Monako: Nidam, Robinson, Lakomb, Hamer i Kikanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC