• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrač za Ligu šampiona stiže u Zvezdu - bez obeštećenja

Autor mondo.rs

Milunović je u evropskim utakmicama igrao i protiv Partizana i protiv Crvene zvezde, koja bi prvog dana 2019. trebalo da kompletira "poker" srpskih štopera.

Čekanje se isplatilo, bukvalno!

Nemanja Milunović (29) trebalo bi prvog dana 2019. godine, kada mu i zvanično istekne ugovor sa BATE Borisovim, kao slobodan igrač i bez obeštećenja da potpiše za Crvenu zvezdu i pojača odbranu šampiona Srbije.

"Večernje novosti" objavile su da je postignut načelan dogovor između sportskog menadžmenta crveno-belih i 194 centimetara visokog štopera iz Čačka, koji je odluku uveliko saopštio čelnicima beloruskog prvaka i zbog toga izgubio "zacrtano" mesto u startnoj postavi od 15. septembra.

Crvena zvezda pokušavala je dva puta da dovede Milunovića, koji je u Borisovu sa uspehom nastupao od 2015. godine i u plavo-žutom dresu zabeležio 28 nastupa na međunarodnoj sceni, od čega šest u grupnoj fazi Lige šampiona, a sedam Lige Evrope.

Bivši fudbaler Borca iz Čačka i Mladosti iz Lučana, iz koje se i otisnuo na severo-istok Evrope, igrao je evropske mečeve i protiv Partizana i protiv Crvene zvezde.

Nastupio je u obe utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona 2015/16 u kojima su crno-beli eliminisani na pravilo gola u gostima (1:0 u Borisovu, 2:1 u Beogradu), a 180 minuta na terenu bio je i u mečevima sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope 2017/18, posle kojih su crveno-beli sa Arsenalom prošli u "nokaut" fazu (1:1 u Beogradu, 0:0 u Borisovu).



Upravo u tim duelima dodatno je uverio generalnog direktora, Zvezdana Terzić i sportskog direktora, Mitra Mrkelu, da je igrač po meri šampiona i da je vredan čekanja, a izgleda da se čekanje isplatilo – u svakom smislu.

"Novosti" navode da su u Ljutice Bogdana ujedno odlučili i da se rastanu sa Rašidom Samuilom, jer je vremenom postalo jasno da defanzivac iz Gane ne može da se nametne na Milojevićevim treninzima, a pojava Milunovića kao slobodnog igrača na tržištu bila je šansa kakva se ne propušta.

Klub iz Ljutice Bogdana više puta uspevao je da se ozbiljno pojača igračima bez ugovora, među kojima ima i predvodnika generacije pred kojom su pale brojne prepreke: Gelor Kanga, Džon Ruiz, Vujadin Savić, Ričmond Boaći, Filip Stojković, Milan Borjan, Nenad Krstičić, Milan Jevtović i Dušan Jovančić angažovani su bez obeštećenja, kao i Luis Ibanjez, Aleksandar Katai, Ugo Vijeira pre toga u ekipi koja je sa "Grofom" Božovićem osvojila titulu prvaka.

"Milunović je više od godinu dana bio velika želja Crvene zvezde i trenera Vladana Milojevića. Letos je visoko obeštećenje bilo nepremositva prepreka, takođe i Milunović se nadao boljem angažmanu", navode "Novosti".

Milunović je dva puta pravio duge pauze zbog povrede kolena, prvo od jula 2016. do februara 2017, a potom od aprila do avgusta ove godine. Pauzirao je ukupno 330 dana i propustio 44 utakmice prvog tima za koji nastupa i bivši bek Crvene zvezde, Filip Mladenović.

Bivši selektor "orlova" Slavoljub Muslin tokom prijateljskih utakmica na leto 2016. pružio je Milunoviću šansu tri puta i bio prezadovoljan onime što vidi, a visoki štoper postigao je i gol na "Karađorđu" u pobedi od 2:1 nad Izraelom. Potom su usledile njegove povrede, uz odlazak Muslina iz FSS.

Odlaskom Samuile, crveno-beli bi kompletirali "poker" srpskih štopera: Vujadin Savić, Miloš Degenek, Srđan Babić i, uskoro, Nemanja Milunović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC