• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabrana transfera za Čelsi: Četiri prelazna roka

Autor mondo.rs

Klub sa Stamford Bridža pred žestokom kaznom FIFA zbog transfera igrača mlađih od 18 godina.

Čelsi suočava se s dvogodišnjom zabranom transfera zbog dovođenja igrača mlađih od 18 godina, preneo je BBC.

Na osnovu dokumenata do kojih je došao francuski portal "Medijapart" (Mediapart), Svetska fudbalska organizacija (FIFA) je tokom trogodišnje istrage pregledala 19 pojačanja "plavaca", među kojima je i dolazak 18-godišnjeg napadača Bertranda Traorea.

Medijapart navodi da je u 14 od 19 trnsfera bilo dovođenja igrača mlađih od 18 godina.

Čelsi je pak s druge strane strane saopštio da je "u potpunosti sarađivao s Fifom".

"Krovnoj fudbalskoj organizaciji smo pružili sveobuhvatne dokaze koji pokazuju usklađenost sa važećim propisima FIFA", navodi se u saopštenju Čelsija.

Kako piše Medijapart, Fifina Jedinica za integritet i podobnost predložila je da se Čelsiju izrekne zabrana transfera u naredna četiri prelazna roka, ali i kazna od 45.000 funti zbog kršenja propisa.

U septembru 2017. godine objavljeno je da je pokrenuta istraga protiv Fudbalskog kluba Čelsi, a FIFA je danas saopštila da istraga i dalje traje, kao i da do sada nije donesena nikakva odluka.

Internacionalac Burkine Faso, Traore sada igra u francuskom Lionu, a svoj prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Čelsijem 2013. u 18. godini, ali sve do januara 2014. nije bio registrovan.

On je u tom periodu upisao 25 nastupa, kako za prvi, tako i za mlađe selekcije Čelsija, iako nije bio registrovan u Fudbalskom savezu Engleske (FA).

Čelsi je tokom istrage priznao da je njegovoj majci u aprilu 2011. godine plaćeno 155.000 funti, kao i dodatnih 13.000 klubu u kom je predsedavala, AJE Bobo-Diulaso, kako bi imali prvenstvo u transfer pregovorima.

S njim je, navodno, potpisan ugovor na četiri i po godine, iako je dozvoljeno da igrači mlađi od 18 budu potpisani na maksimalno tri godine.

Londonski tim je navodno Traoreu godišnje plaćao 20.000 funti da se školuje u Vitgift školi (Whitgift), predgrađu prestonice Velike Britanije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC