• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Kako biti jači kad postane "gusto"?

Autor mondo.rs

Rezime gostovanja crno-belih u Rusiji, gde su pokvarili skor u Evrokupu na 2-5 i donekle ohrabrujućim porazom započeli ciklus od četiri veoma teške utakmice.

 Zenit Partizan Evrokup odjava Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Navijači Partizana dobili su svoju uobičajenu "dozu" uzbuđenja i u meču protiv Zenita u Sankt Peterburgu (75:71).

Čak i kada nije bilo dramatičnih završnica, Partizanove utakmice ove sezone po pravilu obiluju sjajnim serijama i vrtoglavim padovima, kako kod Nenada Čanka, tako i sada, kada je trener Andrea Trinkijeri.

Italijan se po dolasku u Partizan, a to je bilo pre manje od dve nedelje, zarekao da će učiniti sve da ovaj tim učini po malo boljim svakog dana, međutim, ekipa je puna mladih igrača (neiskusnih, nedovršenih, limitiranih u različitim segmentima...), čije mane uprkos nespornoj želji i borbenosti uvek iznova izbijaju na površinu.

Još kada izostane svestran igrač kakav je Rade Zagorac (mogao bi da se posle operacije nosa vrati u sastav protiv Budućnosti u nedelju), koji kvalitetom, inteligencijom i karakterom spada u "krem" ove ekipe, Partizan postaje još podložniji greškama, koje u pojedinim fazama utakmice počnu da se nadovezuju i vode u zaostatak iz koga se teško vraća.

Protiv Zenita je protivnikov nalet od 15:0, za 69:54 u 34. minutu, gotovo poništen u narednih pet minuta, serijom od 17:4, ali protivnik je bio dovoljno jak i iskusan da u samoj završnici ostane korak ispred crno-belih.

Trinkijeri i igrači mogli su samo da žale za propuštenom prilikom i nadaju se da će iz te "škole" nešto naučiti za naredne utakmice, a idu sve teža od teže - Budućnost, Valensija, Crvena zvezda.

"Kada pogledate tabele ABA lige i Evrokupa, jasno vam je koliko su važne te utakmice. Neke od njih moramo da dobijemo. Nema smisla igrati dobro i na kraju 'izvisiti' za pobedu. Moramo da okrenemo list", izjavio je Markus Pejdž.

Vižljasti američki plejmejker je pred put u Rusiju obećao da ekipa neće dozvoliti loš start kao protiv Cibone, što se i obistinilo, ali "rupa" u trećoj i delu četvrte četvrtine progutala je šansu za "brejkom", kojim bi značajno porasli izgledi za plasman u Top 16.

"U drugom poluvremenu smo izašli na teren pomalo 'ravni'. Dozvolili smo da oni nas udare prvi, posle smo reagovali, ali bilo je prekasno. Recimo da smo imali tridesetak dobrih minuta protiv Zenita, što je u Evrokupu očito nedovoljno za pobedu. Ako nastavimo da napredujemo iz dana u dan, nadam se da ćemo uskoro doći do toga da celu utakmicu odigramo onako kako treba", dodao je Pejdž.

Trinkijeri je u razgovoru sa novinarima posle poraza u Sankt Peterburgu naveo da ekipa mora da bude staloženija i stabilnija kada u utakmici postane "gusto".

"Najveći problem je u tome što kada dođe 'gusto', moji igrači prestanu da igraju košarku. A igrati košarku znači kako dodati, kako primiti loptu, kako se otvoriti protiv agresivne odbrane? Hoćemo li da trčimo, treba li da usporimo? Kako da postavimo telo", rekao je Italijan i napravio blagu digresiju.

"Najteže je naučiti mladog igrača da postavi telo. Za to će nam trebati vremena, a to nam fali za ovaj nivo takmičenja. Koliko puta su Gegića sinoć 'razvalili'? A on je visok skoro 2,05. Jasno je da on ne zna da koristi njegovo super telo".

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović


SJAJNI GROBARI

I na gostovanju u "Sibur areni" u Sankt Peterburgu, potvrdilo se da košarkaški klub Partizan ima jednu od najvernijih i najstrastvenijih navijačkih baza u Evropi.

Čak i "šarena" grupa od stotinak navijača, koju su dobrim delom činili porodični ljudi, žene i deca, uz pomoć pristalica moskovskog CSKA je zdušno bodrila crno-bele svih 40 minuta i učinila da se osećaju skoro kao kod kuće.

Da u nekoliko navrata nije bilo vulgarnog vređanja Marka Simonovića, nekadašnjeg igrača "večitog" rivala Crvene zvezde (to što je i aktuelni reprezentativac Srbije, odavno se pokazalo da u sličnim situacijama ne znači baš ništa), zaslužili bi čistu desetku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC