• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Zvezda posle pauze "lomi" sezonu?

Autor mondo.rs

Crveno-beli će do kraja prvog dela sezone igrati protiv tri od četiri trenutno najbliža pratioca u Superligi, a tu su i dueli sa Napolijem i Pari Sen Žermenom.

 Crvena zvezda sezona 2018/19 Izvor: MONDO/D. V.

Do kraja polusezone - 15. decembar - ostalo je još tačno mesec dana. U klupskom fudbalu trenutno je pauza zbog termina za reprezentacije, ali će za fudbalere Crvene zvezde ona trajati nešto kraće zbog ranije odložene utakmice osmine finala Kupa Srbije protiv TSC iz Bačke Topole.

Crveno-beli će na teren Rajko Mitić stadiona ponovo u sredu od 15 časova (prenos na TV Arena Sport). Biće to nastavak serije utakmica u ritmu utorak/sreda-subota/nedelja, koji izabranike Vladana Milojevića čeka sve do zimske pauze.

Biće to i izuzetno bitan period za dalji tok sezone, jer u predstojećih pet utakmica Superlige igraju protiv tri od četiri najbliža pratioca na tabeli. A, tu su i odlučujuće utakmice za rasplet u grupi Lige šampiona, protiv Napolija u gostima (28.11) i Pari Sen Žermena kod kuće (11.12).

"Već smo pokazali da smo potpuno spremni, sada samo polako održavamo formu kako bismo sezonu priveli kraju na najbolji mogući način. Imamo cilj da ostanemo neporaženi u prvenstvu i naravno, ako Bog da, da upišemo još trijumfa u Ligi šampiona", priželjkuje rezervni golman crveno-belih, Zoran Popović.

Posle pomenutog duela u Kupu, Zvezdini fudbaleri idu u Niš (subota, 24.11), gde ih čeka derbi sa drugoplasiranim Radničkim posle kojeg bi, u slučaju pobede, mogli da pobegnu na velikih 12 bodova razlike.

Zatim sledi put u Italiju na megdan Napoliju, gde će pokušati da još jednim iznenađujućim rezultatom ostanu u trci za proleće u Evropi.

Po povratku u Srbiju, crveno-bele čekaju dueli sa Voždovcem kod kuće i Spartakom u gostima, a 8. decembra na "Marakanu" dolazi petoplasirani Napredak sa zahuktalim Aleksom Vukanovićem, prvim na listi strelaca Superlige sa 10 golova, od kojih pet u poslednje četiri prvenstvene utakmice.

Tri dana kasnije, najveći srpski stadion ugostiće i Pari Sen Žermen u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a za kraj polusezone zakazano je gostovanje na Banovom brdu kod trenutno četvrtoplasiranog Čukaričkog.

Nimalo laka serija utakmica, ali ukoliko je uspešno prebrode - prvenstveno u Superligi - Zvezdini fudbaleri moći ća na odmor u odličnom raspoloženju, sa solidnom zalihom pred nastavak takmičenja i podelu bodova za plej-of.

Senzacionalan ostanak u Evropi bio bi injekcija dodatnog samopouzdanja.

SVE ZVEZDINE UTAKMICE DO ZIMSKOG ODMORA

21. novembar (15.00), osmina finala Kupa Srbije: Crvena zvezda - TSC
24. novembar, 17. kolo Superlige: Radnički Niš - Crvena zvezda
28. novembar (21.00), 5. kolo Grupe C Lige šampiona: Napoli - Crvena zvezda
1. decembar, 18. kolo Superlige: Crvena zvezda - Voždovac
5. decembar, 19. kolo Superlige: Spartak - Crvena zvezda (u Kuli)
8. decembar, 20. kolo Superlige: Crvena zvezda - Napredak
11. decembar (21.00), 6. kolo Grupe C Lige šampiona: Crvena zvezda - PSŽ
15. decembar, 21. kolo Superlige: Čukarički - Crvena zvezda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC