Za ovakvim muškarcima se žene okreću na ulici

Autor:

Ako nemate sreće sa lepšim polom, jednostavna promena u izgledu može vam popraviti ljubavni život. Evo šta su naučnici utvdrili.

Za ovakvim muškarcima se žene okreću na ulici Foto: Guliver/Getty images, LightFieldStudios

Nedavno sprovedeno istraživanje u kojem je učestvovalo 8.500 žena pokazalo je da su ženama muškarci koji imaju bradu neodoljivi.

Tokom eksperimenta, psiholozi su ženama ponudili fotografije muškaraca od kojih su neki imali bradu, a neki bili sveže obrijani, i od dama su tražili da ocene njihov "potencijal za vezu", prenosi Yahoo.

Žene su ocenjivale fotografije sveže obrijanih muškaraca, zatim one sa bradom od "pet dana", deset dana nakon brijanja i posle četiri nedelje bez korišćenja brijača ili trimera.

Ispostavilo se da žene definitivno vole kad muškarac ima bradu, ali je najprivlačnija ona od desetak dana. Na drugom mestu bila je "prava brada", dakle ona koja je negovana bar nekoliko nedelja, a na trećem "bradica od tri dana".

Psiholozi smatraju da je moguće objašnjenje za ovakve retultate na prilično velikom uzorku to što se brada tradicionalno povezuje sa zrelošću i domincaijom u društvu.

Pa eto, ako baš nemate sreće s devojkama, možete da probate da pustite bradu. Možda vam se posreći.

Ostale vijesti