• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi: Atmosfera je bila fenomenalna, ma izvanredna

Autor mondo.ba

Robert Prosinečki nakon remija protiv Austrije u Beču pohvalio navijače, ali i igrače.

 Izjava Robert Prosinečki nakon utakmice sa Austrijom u Beču Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U sjajnoj atmosferi gdje je među 37.200 gledalaca bar 20.000 bodrilo BiH izabranici Roberta Prosinečkog su odigrali neriješeno 0:0 sa Austrijom i tako izboril plasman u viši rang Lige nacija, gdje će igrati među 12 najboljih selekcija Evrope.

"Zmajevi" su nakon susreta slavili sa navijačima iza gola, a podrškom je bio zadovoljan i selektor reprezentacije BiH.

"Prvo moram reći da je bila teška utakmica, jako puno naših navijača, bilo je izvanredno da su ovako bodrili reprezentaciju i bilo je fenomenalno", bile su prve riječi Roberta Prosinečkog na konferenciji za medije nakon utakmice.

"Znali smo da će biti teško, prvo poluvrijeme smo odigrali izvanredno, dominirali smo, imali šanse, bili puno bolji. Drugo poluvrijeme oni su u prvih 15 minuta imali dvije šanse i napravili pritisak. Čestitam momcima, ostvarili smo cilj, prvi smo, sa 10 bodova, primili smo jedan gol. Možemo i bolje, ali momci su danas dali sve od sebe i moram im čestitati".

Bosna i Hercegovina je tri puta igrala baraž, a novinare je zanimalo da li će igrati ponovo ili će plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine izboriti u kvalifikacijama.

"Idemo na utakmice koje su dosta važne, igramo sa Španijom, pogledaćemo 2. decembra kada je izvlačenje grupe. Ova generacija ima kvalitet i dobili su samopouzdanje kroz ovih devet utakmice koje nismo izgubili. Bacaju se na glavu, postali su prava ekipa i vjerujem i to sam govorio da imamo puno kvaliteta i sve osim odlaska na EP je neuspjeh. Liga nacija nas je dobro poslužila, ušli smo u A ligu i igraćemo sa najboljim reprezentacijama u Evropi i sigurno je da je ovo veliki uspjeh za mene kao trenera i BIH", dodao je Prosinečki.

Austrija je odigrala dosta bolje u drugom poluvremenu, kontrolisala posjed lopte i sredinu terena. Selektor BiH ističe da je to bio splet okolnosti, a ne taktičke odluke da se odbrana spusti "duboko" i čeka eventualni kontranapad.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Jednostavno imali smo par grešaka i stisnuli su nas 15 minuta i nismo mogli razviti onu igru iz prvog poluvremena. Nije bila taktika nego su nas baš pritisnuli, bilo je kornera i šansi. Sve u svemu kada pogledam rezultat je onakav kakav je trebao biti, možda smo mi bili malo bolji, imali smo više šansi u prvom poluvremenu. Samopouzdanje raste, to je jako bitno. Imamo devet utakmica bez poraza a to će biti dobro za ono što nas čeka, kvalifikacije u martu".

Šehić, Duljević, Sarić, Ćivić,su dobili priliku u ovim prethodnim utakmicama, a Prosinečki ističe da će još mladih igrača dobiti šansu.

"To je naša snaga da imamo širinu. Došli su igrači o kojima sam govorio, rekao sam da imamo 21 kvalitetnog igrača. Od ovih iskusnijih Kolašinac nije bio standardan, pa nije bio tu. Demirović je bio tu, Gojak je dobio minutažu, ima tu još mladih igrača koji dolaze, ne treba se bojati. Biće sigurno i kroz kvalifikacije svi ovi sada i još neki".

Prosinečki je za kraj istakao da je Miralem Pjanić igru napustio zbog povrede mišića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC