Milunović i Zvezda se dogovorili: Ugovor na 2,5 godine

Autor:

Iskusni štoper od januara među crveno-belima.

Milunović i Zvezda se dogovorili: Ugovor na 2,5 godine Foto: MN Press

Višegodišnja želja klupskog rukovodstva Crvene zvezde konačno se ostvarila - Nemanja Milunović će od januara nositi crveno-beli dres.

Iskusni štoper, koji je od 2015. u BATE Borisovu, stiže na "Marakanu" kao slobodan igrač, ugovor je potpisan na dve i po godine, a navijački portal "RSB" navodi da će imati godišnju platu oko 400.000 evra.


Milunović je i letos bio vrlo blizu dolaska u Crvenu zvezdu, međutim, Belorusi nisu pristali na dogovor i - ispostavilo se - ozbiljno pogrešili, jer 29-godišnji defanzivac posle toga nije želeo da produži ugovor koji ističe 31. decembra, pa će klub napustiti bez obeštećenja.

Milunović je pre BATE Borisova nastupao za čačanski Borac i Mladost iz Lučana.

Tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pod komandom Slavoljuba Muslina, Milunović je povremeno bio pozivan u reprezentaciju Srbije.

Njegov dolazak nagoveštava da bi Vujadin Savić, kojem ugovor ističe po završetku sezone, a iako se pričalo o tome i dalje ga nije produžio, možda već ove zime mogao da napusti crveno-bele. Očekuje se da to svakako učini Rašid Sumaila koji je u klubu na pozajmici, ali nije ostavio dovoljno dobar utisak da bi zauzimao mesto stranca.

Milunović će biti drugi fudbaler koji će u januaru postati igrač Crvene zvezde, pošto je ranije dogovorena saradnja sa Erikom Jirkom, desnim krilom Spartaka iz Trnave.

Ostale vijesti