• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je Broj 1: U polufinale sa maksimalnih 3-0

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta dobio i treći meč u grupnoj fazi ATP finala. Savladan i Marin Čilić

Novak Đoković završio je prvu fazu takmičenja na završnom turniru sezone maksimalnim učinkom 3-0 i kao prvoplasirani u grupi "Guga Kirten" izborio je plasman u polufinale.

U poslednjem duelu u grupi savladao je Marina Čilića, rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Đoković je, bez obzira što meč nije imao rezultatski značaj, morao žestoko da se potrudi za novi trijumf, jer je rasterećeni Hrvat želeo da se pokaže u najboljem svetlu u poslednjem meču sezone.

Uspeo je Novak u tome i ostvario 17. trijumf u ukupno 19 odigranih duela protiv Čilića.

"Znao sam i pre ovog meča da sam u polufinalu i znao sam s kim igram, tako da nije bilo lako pripremiti se za ovaj duel. Obojica smo želeli da pobedu, a prvi set je definitivno bio odlučujući", rekao je Đoković posle meča.

Čilić se učinkom od pobede i dva poraza oprostio od daljeg takmičenja, dok će Đoković u polufinalu u subotu od 21 čas igrati sa Kevinom Andersonom, koji je u grupi "Lejton Hjuit" zauzeo drugo mesto (skor 2-1).

Đokoviću će to biti deveti meč protiv Andersona, koji ga je pobedio samo jednom u karijeri. To je bilo u prvom duelu, 2008. godine u Majamiju, a Novak je nakon toga vezao sedam pobeda.

"Kevin igra sjajan tenis cele sezone. Ovo je njegova godina i ovde u Londonu igra sjajno, igra agresivno, tako da dobro znam šta me očekuje", rekao je Novak uoči reprize vimbldonskog finala.

U drugom polufinalu, koje je na programu sutra od 15 časova u Londonu, snage će odmeriti Rodžer Federer i Aleksander Zverev.

TOK MEČA

DRUGI SET

6:2 - Novak pravi još jedan brejk, a onda dobija i četvrti gem u nizu i posle sat i 36 minuta upisuje pobedu

4:2 - Potvrđuje novak brejk i to šestim na meču koji dobija bez izgubljenog poena

3:2 - Konačno Đoković pravi brejk! Imao je 40:15 na servis Čilića, prvu loptu nije iskoristio, ali jeste drugu i prvi dolazi do prednosti. Posle šest propuštenih šansi, Novak je bio uspešan

2:2 - Ne opada tempo, igra se veoma čvrsto, žustro i vrlo kvalitetno. Čiliću je stalo da se pobedom oprosti od ove sezone, Novaku da maksimlanim rezultatom uđe u polufinale

0:1 - Novak je imao tri brejk lopte na početku drugog seta, ali ih nije iskoristio

PRVI SET

7:6 (9:7) - U taj brejku je odigrano je 14 poena bez mini brejka, a onda je Novak napravio prvi i poveo 1:0 u setovima posle 56 minuta igre.

Imao je Čilić prvi set loptu, pri rezultatu 6:5, ali je Đokovićevu duboku loptu izbacio u aut. Novak je onda propustio takođe prvu šansu prikom vođstva 7:6, ali se Hrvat spasao dobrim servisom. Ipak, drugu je iskoristio i poveo na meču.

6:6 - Taj-brejk odlučiće ko će povesti na poslednjem meču po grupama u O2 Areni

5:5 - Izdržao je pritisak Hrvat i o(p)stao u prvom setu.

5:4 - Dobija Novak treći gem u nizu na svoj servis "sa nulom" i sada je blizu osvajanja prvog seta. Servis mu nije najjače oružje večeras, ali se sjajno kreće i "čita" Čilićevu igru

3:3 - Ne koristi Đoković prvu brejk loptu na meču. Ćilić je agresivan, ali Đoković igra raznovrsno i kontroliše situaciju na terenu. Imao je prvu šansu da se rezultatski odlepi, ali je pogrešio.

Odlično Srbin poznaje Hrvata i to gde je "tanak" i kako da napadne. Ovo im je 19. duel u karijeri, a Đoković ima ubedljivo vođstvo - 16 pobeda.

2:1 - Bez iznenađenja u prva tri gema. Đoković sigurno dobio dva servis gema, prepustivši Čiliću samo dva poena, dok na drugoj strani Hrvat bez mogućnosti da bilo šta izgubi na ovom meču igra rasterećeno, bez pritiska.

Đoković izuzetno fokusiran, bez obzira što rezultat ovog meča nema uticaja na plasman u grupama. Unapred se zna da će u polufinalu sutra od 15 časova igrati Rodžer Federer i Aleksander Zverev, a od 21 čas Đoković i Kevin Anderson

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DANCI

IDEMO NOLE....SILNO..JAKO!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC