Tumbino "da se pokažemo" podiglo Crnu Goru

Autor:

Selektor "sokolova" otkrio je da na poluvremenu nije svojim igračima rekao "ništa posebno" kako bi ih motivisao, ali je ulaskom Boljevića i podizanjem tempa njegova ekipa zaigrala bolje.

Tumbino "da se pokažemo" podiglo Crnu Goru Foto: MN Press

Crna Gora je ostala bez šansi za plasman u diviziju "B".

To je jasno posle poraza u Beogradu (2:1), a Ljubiša Tumbaković rekao je da je današnje drugo poluvreme protiv Srbije popravilo utisak lošeg prvog, ali i cele prošle utakmice sa istim rivalom u Ligi nacija.


"Prvih 20-ak minuta imaju pozitivnu dimenziju, ali su brzo primljeni golovi promenili koncept i bilo je teško konsolidovati se do poluvremena. U drugom smo bili bolji, dali gol i mogli više, a ako ništa drugo, popravili smo utisak u odnosu na ono što se dešavalo i u Podgorici i sada u prvom poluvremenu", rekao je Tumbaković posle utakmice u Beogradu.

On je naveo da ima pozitivnih stvari, poput velikog broja mladih igrača u ekipi.

"Ima pozitivnih stvari, mnogo igrača koji su praktično do juče igrali u mladoj reprezentaciji i oni su izneli drugo poluvreme. To su fine stvari, afirmacija mlađih igrača kao garancija za nešto što treba da dođe. Ali, kada je takmičenje onda nema opravdanja".

On je dodao da ništa posebno nije rekao igračima na poluvremenu i da je suština bila u tome: "Hajde da se pokažemo".


Porazom od Srbije, postoji mogućnost da Crna Gora i ispadne u Ligu D.

"Ispada da je najvažnije ono protiv Rumunije. Kada nemaš rezultat, svaka naredna je najvažnija. Trudićemo se, biće mnogo teško, mada je Srbija praktično osvojila prvo mesto i veliki je favorit protiv Litvanije, a Rumunija se bori za status i drugo mesto", rekao je Tumbaković.

Crna Gora će poslednju utakmicu u grupi igrati u utorak protiv Rumunije u Podgorici, dok će se Srbija sastati sa Litvanijom u Beogradu.

Ostale vijesti