• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobedio Federera, pa se izvinjavao!

Autor mondo.rs

Zvižduci za mladog tenisera u Londonu, čak i nakon što je saopštio publici da se posle spornog poena izvinio Federeru. "Nema potrebe za tim", kazao mu je Švajcarac.

Aleksandar Zverev je prekinuo peon u taj-brejku drugog seta (4:3 za Federera) u kom je Švajcarac imao kontrolu zbog toga što je jednom od dečaka koji skupljaju loptice - ona ispala i počela da "klizi" po terenu.

Prijavio je to glavnom sudiji i poen je morao da se ponovi, pa je Zverev tako vezao tri poena, potom došao i do meč lopte koju je "pretvorio" u finale završnog mastersa u Londonu.

Publici se njegov potez nikako nije dopao, najveći deo "O2" arene je bio naklonjen Rodžeru Federeru, pa se on tako nakon prolaska u finale izvinjavao ljudima na tribinama... Nešto slično kroz šta je prošla i Naomi Osaka u finalu US Opena protiv Serene Vilijams.

"Želim da se izvinim zbog situacije u taj-brejku, dečaku je ispala lopta, ali to je u pravilniku koji moramo da sledimo", kazao je Zverev plačnim glasom koji nije umirio publiku, čak ni nakon što je novinarka stala na njegovu stranu: "Izvinio sam se već Federeru na mreži, rekao mi je da je OK, znam ja da je ovde mnogo njegovih navijača, zaslužio je da ih ima najviše posebno u Londonu, opet kažem nisam hteo nikog da uznemirim. Žao mi je!"


Publika nije bila poštena prema njemu, ali Rodžer Federer jeste. 

Na konferenciji za medije Federer je prepričao pomenutu situaciju i pojasnio zbog čega je odmah stao na stranu mladog nemačkog tenisera, najmlađeg u finalu završnog mastersa još od Huana Martina del Potra koji je to uspeo 2009. godine kao 21-godišnjak.

"Rekao sam mu 'druže, ćuti'. Nema šta da mi se izvinjava. Čestitam mu na meču i turniru, sve najbolje mu želim u finalu! I mora da nastavi dalje, ne treba da se izvinjava...".


"Nisam uopšte preispitivao njegovu odluku nego sam samo popričao sa sudijom da vidim o čemu se radi, nisam znao šta se dešava kada sudija to ne vidi... Pitao sam dečaka s lopticom da li je ispustio i rekao je da jeste. Ništa bitno, dešava se", zaključio je Federer uz poruku da naredne sezone želi da smisli dobar raspored, dok je ova sezona bila zadovoljavajuća za njega.

Svi su očekivali finale Đoković - Federer, ali sada će Zverev igrati sa srpskim teniserom...

Ili sa južnoafričkim takmičarem Kevinom Andersonom?

"Ako je Novak, on je najbolji, ako je Kevin biće teško...", poručio je Zverev.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC