• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koji Modrić? Robi je najbolji u istoriji Hrvatske!

Autor mondo.ba

Engleski "Dejli mejl" je uoči nedjeljne utakmice sa Hrvatskom kao najboljeg hrvatskog fudbalera svih vremena apostrofirao selektora Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog.

 Dejli Mejl: Robert Prosinečki je najbolji fudbaler Hrvatske u istoriji Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Londonski list je veliki prostor posvetio obožavanom i nikada prežaljenom Robertu Prosinečkom, koji je u samo jednoj sezoni na prelazu s 2001. na 2002. godinu u Portsmutu stekao božanski status. Engleski mediji i dan-danas svrstavaju ga među 11 najboljih igrača svih vremena ovog kluba, prenio je zagrebački portal "Indeks".

U tekstu pod nazivom "Koji Luka? Robert Prosinečki, a ne Modrić, još uvijek je kralj hrvatskog fudbala" je napravljeno poređenje selektora BiH sa asom Reala i kandidatom za Zlatnu loptu.

List se prisjetio veličanstvene Robijeve karijere u kojoj je igračko ime i veličinu stekao i izgradio igrajući za velikane poput Dinama, Crvene zvezde, Real Madrida i Barselone. Podsjeća kako je s Crvenom zvezdom kao 22-godišnjak pokorio Evropu, kao i što je s hrvatskom reprezentacijom prije 20 godina osvojio senzacionalnu bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

"Ipak, u Hrvatskoj postoji rasprava. Ko je najveći hrvatski fudbaler svih vremena - Prosinečki ili Modrić?", zapitao se "Dejli mejl" i počeo sa opširnom argumentacijom, temeljenoj na činjenicama, zašto favorizuje aktuelnog selektora "zmajeva".

Ipak, najprije je donio Robijevu izjavu da rasprava o najboljem nije utemeljena.

"Ne postoji ugao gledanja iz kojeg Luka Modrić ne zaslužuje ulogu najboljeg hrvatskog igrača u istoriji. Čak i ako trofeje ostavimo po strani, stil kojim igra i dominira u Realu je impresivan", rekao je Prosinečki engleskom listu.

Izvor: MN PRESS

Robert Prosinečki, kako je istakao londonski list, barem se može utješiti s činjenicom da je Luki Modriću ljetos poslužio kao inspiracija prilikom osvajanja srebra na Mundijalu u Rusiji.

Podsjećajući na njegove sklonosti cigaretama i alkoholu, "Dejli Mejl" je zaključio koliko je Robert Prosinečki zapravo bio glamurozan.

"Bio je vezista tipa Zinedina Zidana. Njegova igra obilovala je piruetama, 'krojfovskim' pokretima i arogancijom. Njegova želja da bude lukaviji od protivnika graničila se sa sadizmom", piše londonski dnevnik i istom stilu dalje navodi:

"Izvodio je slobodne udarce poput Dejvida Bekama, a imao je snažan udarac i znao je postići gol iz velikih udaljenosti. Bivši hrvatski selektor Miroslav Ćiro Blažević još uvijek se kaje što ga je ostavio na klupi u polufinalu s Francuskom. Fudbalska istorija možda bi se drugačije pisala da je bio na terenu".

"Da nisam pio, bio bih najbolji svjetski fudbaler", u epilogu teksta podsjetio je "Dejli Mejl" davnu konstataciju Roberta Prosinečkog.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC