• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Penali se promašuju, pa promašuju..."

Autor mondo.rs

I Aleksandar Mitrović u društvu Stojkovića, Mijatovića, Vidića, Miloševića, Tadića...

 Srbija-Crna-Gora-2-1-Aleksandar-Mitrovic-penal. Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dragan Stojković Piksi, Dragoljub Brnović i Faruk Hadžibegić protiv Argentine, Predrag Mijatović protiv Holandije, Nemanja Vidić protiv Slovenije, Nikola Žigić protiv Litvanije, Savo Milošević dvaput protiv Bugarske u svojoj oproštajnoj utakmici, Aleksandar Kolarov protiv Jamajke, Dušan Tadić protiv Litvanije i Rumunije... 

Bilo ih je sigurno još, a na neslavnoj listi promašenih penala za našu reprezentaciju od subote je i Aleksandar Mitrović. 

Napadač "orlova" pokušao je atraktivno, "panenkom", da savlada golmana Crne Gore, Danijela Petkovića, ali je loptu poslao visoko iznad prečke. Srećom, prethodno stečena dva gola - od kojih je drugi postigao upravo Mitrović - bili su dovoljna zaliha za pobedu 2:1 i ostanak na prvom mestu tabele uoči poslednjeg kola grupne faze Lige nacija. 

Samokritičan i raspoložen za šalu na svoj račun bio je Mitrović posle utakmice, a u zaštitu mlađeg saigrača stao je Dušan Tadić, koji je prethodno dvaput bio neprecizan za Srbiju sa bele tačke. 

"Penali se promašuju, pa se promašuju. Bitno je da se preuzme odgovornost. Nebitno je ko je izvođač, najbitnije je da se postigne gol", izjavio je Tadić u takozvanoj "miks zoni" posle utakmice na Rajko Mitić stadionu. 

"Nismo postigli taj treći gol koji bi nam mnogo značio, pa je Crna Gora u drugom poluvremenu krenula na sve ili ništa. Mi smo se malo opustili, što ne sme da nam se dešava, ali najbitnije je da smo došli do pobede. Ostaje nam da analiziramo utakmicu i vidimo šta je bilo dobro, a šta nije", istakao je kreator igre našeg tima, koji je sjajnim dodavanjem ka Ademu Ljajiću upisao asistenciju za 1:0. 


U razgovoru sa drugom grupom novinara, Tadić je bio nešto opširniji. Otkrio je da su se igrači na terenu dogovorili ko će šutirati penal, a ne ranije, u svlačionici ili na treningu.

"Tokom utakmice smo se dogovorili ko šutira, ne pre meča", rekao je najčešći izvođač jedanaesteraca u aktuelnom timu.

"Mitrović je promašio, ali to nije toliko bitno, jer smo imali nekoliko šansi i posle toga. Mogli smo da damo i treći i četvrti gol, ali smo bez razloga uneli neizvesnost u meč", smatra Tadić, koji je posebno pohvalio saigrače iz odbrane za igru u prvom delu.


POVEZANE VIJESTI

"Dominirali smo, videla se razlika u klasi. Trebalo je da bude tri, četiri razlike za nas. Odbrana treba tako da se igra - kao u prvom poluvremenu. U drugom delu meča Crna Gora je krenula na sve ili ništa, a mi smo se malo opustili. Imali smo i bespotrebnu paniku, kada smo im dali elana da pomisle da mogu da dođu do nerešenog rezultata. Mislim da ima dosta stvari da se ispravi za sledeći meč, ali ima i onih pozitivnih, mahom iz prvog poluvremena".

Po njegovom mišljenju, do pada koncentracije kako se bližio kraj nije došlo zbog umora.

"Nismo se umorili, bezveze smo lupali loptu, umesto da smo ostali mirni i tražili igru kroz pas. Što se presinga tiče, odlično smo ga radili u prvom poluvremenu. Trebalo je da nastavimo sa istom igrom, koja nam je i donela rezultat i da postignemo više pogodaka".

Tadić ne sumnja da će ekipa slaviti i u utorak protiv Litvanije (20.45, stadion Partizana), čime će biti obezbeđeno prvo mesto i plasman u viši rang Lige nacija, odnosno Diviziju B.

"Mislim da smo znali od početka da smo najkvalitetniji u ovoj grupi. Moramo da budemo prvi i bićemo", nema sjajni vezista našeg tima dilemu pred odlučujuće poslednje kolo.

Optimista je i golman Predrag Rajković, koji je sa nekoliko sjajnih intervencija u drugom poluvremenu sprečio iznenađenje.

"Ja sam samo odradio svoj posao. Drago mi je da smo pobedili i tako mora da bude i u utorak", konstatovao je i poželeo mladi čuvar mreže.

"Pali smo i povukli se u drugom poluvremenu. Nismo smeli to da im dozvolimo, ali nisu stvorili neke stopostotne šanse. Moramo da budemo koncetrisani svih 90 minuta, a ne samo u prvom poluvremenu. Bilo nam je jako važno da dobijemo, utorak igramo sa Litvanijom i veoma smo blizu da budemo prvi u grupi", zaključio je Rajković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC