Seniori ga se plaše, a veliki prate (VIDEO)

Saznajte više o dječaku za kojeg je interes pokazao madridski Real i koji je seniorima banjalučkog OKK Borca sa samo 15 godina u obruč spustio 28 poena.

Seniori ga se plaše, a veliki prate (VIDEO) Foto: Promo/KK Budućnost Bijeljina

Bijeljinska Budućnost je u proteklih nekoliko godina iznjedrila taletne poput Boriše Simanića, sada člana Crvene zvezde, i Njegoša Sikiraša koji je sa kadetskom reprezentacijom BiH postao šampion Evrope.

A, sada je na putu još jedan "biser".

Nikola Radovanović (15) je počeo da ozbiljnije trenira košarku prije tri godine kada je došao u Budućnost.

Prije toga je igrao "basket" sa drugarima u rodnom Nevesinju i bio član KK Velež.

"Imali smo možda jedan ili dva treninga sedmično. U suštini kao da se nisam ni bavio košarkom. Pretežno sam igrao na ulici sa drugarima", rekao je Radovanović na početku razgovora za MONDO.

Sudbina ovog dječaka se promijenila kada je otišao da odradi nekoliko treninga u sarajevskim Sparsima, ali ga je na njima primijetio trener Budućnosti Dario Čojić koji ga je ubijedio da dođe u Bijeljinu.

"Treniram sa prvim timom od kada sam došao u Bijeljinu prije dvije godine, a pomalo sam i ulazio u igru, ali ne baš kao sada. Dosta igrača iz tog perioda je i dalje tu, a došli su nam Nebojša Erkić i Jovica Kecman, koji su baš dobri. Sezona je krenula dobro, odlično treniramo, juče smo malo nesrećno izgubili od Slavije".

Ipak, mnogo više pažnje je izazvala njegova partija protiv banjalučkog Borca u kojoj je postigao 28 poena što je u bilo kojoj seniorskoj ligi uspjeh za dječaka od samo 15 godina.

Izvor: YouTube/Bojdo

"To je bila jedna od naših boljih utakmica sa seniorima. Lijepo smo igrali i pobijedili. Ali to ne bi bilo moguće bez mojih saigrača, a mene je malo krenuo šut".

Mladi košarkaš u Semberiji pohađa srednju školu dok su mu roditelji i dalje u Nevesinju. Zanimljivo, u Bijeljini stanuje u kod svog trenera i njegove supruge koja je Nikoli nastavnica u školi.

"Sa njima smo, nas petorica živimo u apartmanima odmah pored njihove kuće"

Kao i svaki dječak koji se bavi košarkom, ali i bilo kojim drugim sportom, i Nikola ima svoje idole.

"Lebron Džejms. Definitivno. A, od košarkaša sa naših prostora Bogdan Bogdanović".

Radovanović je lijevak i konstitucijom i stilom igre podsjeća na legendarnog hrvatskog košarkaša Tonija Kukoča.

"Gledao sam njegove klipove na internetu. Ali ne znam stvarno, možda malo".

Za Nevesinjca je interes pokazao veliki Real iz Madrida u čijem dresu je odigrao i jedan turnir.

"Ovdje ću ostati barem do kraja sezone, za dalje ne znam", zaključio je Nikola Radovanović za MONDO.

Ostale vijesti