• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puca u Voriorsima zbog Durenta i Grina, Kari smiruje!

Autor mondo.rs

Nazvao ga je "kučkom", ali to nije ono što je iznerviralo Durenta - pogodilo ga je što je Grin spomenuo odanost Voriorsima, pošto smatra da će ih "ispaliti" ovog leta kao što je to uradio Oklahomi... Stef Kari smiruje situaciju!

Ozbiljna kriza "drma" Voriorse, a strah navijača nije zbog pet poraza u 17 kola...

U pitanju je svađa Kevina Durenta i Drejmonda Grina, dvojice od petorice "ol star" igrača u timu iz Oklenda, koji su se pokačili još pre pet dana na utakmici protiv Klipersa, a o kojoj čitava NBA liga od tada priča i zaključuje.

Ukratko, "KD" je bio besan na Grina koji mu nije dodao loptu u kontri nego je sam srljao i ostao bez nje, pa je meč otišao u dodatnih šest minuta (Golden Stejt na kraju izgubio 121:116), tako da su se već na toj pauzi između regularnog dela i produžetka - dobrano "častili" na klupi, da bi taj incident bio nastavljen i u svlačionici.

NBA "insajderi" su saznali da je Grin svog saigrača Durenta nazvao "kučkom", a potom govorio o onome o čemu u Golden Stejtu ćute - njegovom ugovoru.

Jedan od najboljih aktivnih košarkaša će narednog leta postati slobodan agent i biti slobodan u izboru nove sredine, a Drejmondu Grinu je već dugo smetalo - i u afektu je "izneto" na sto - to što se Kevin Durent nije jasno odredio prema ovome. 

I dalje nije jasno da li će narednog leta nastaviti da igra u Voriorsima, u koje je stigao 2017. i pomogao u osvajanju dve titule, ili će se "udružiti" sa novim timom.

U medijima se već neko vreme spekulisalo o tome da je Durentova naredna stanica Los Anđeles u koji je ovog leta stigao Lebron Džejms, a navodno bi "veliku trojku" trebalo da dopuni i centar "pelikansa" Entoni Dejvis.

KD - Grin
Izvor: YouTube/CorkGaines


Grin je tako doveo u pitanje "odanost" Durenta prema Voriorsima zbog čega je "puklo" između njih dvojice, pa je "Bugi" Kazins morao da ih razdvaja.

Organizacija Golden Stejta je kaznila Grina jednom utakmicom suspenzije, ali se strasti u njihovoj svlačionici ni posle toga nisu potpuno smirile, pa se mnogi pitaju da li bi ovo mogao da bude kraj dominacije Voriorsa i njihovo "samourušavanje".

"Nemojte to više nikad da me pitate...", bio je prvi komentar Kevina Durenta na događaje iz svlačionice koje su "iscurile" u javnost.

"Hoćemo li o tome pričati čitave godine...", kazao je na ponovno pitanje NBA reportera nakon sinoćnjeg poraza Voriorsa protiv Dalasa, što je čak treći od onog trenutka kada se Drejmond Grin odlučio da mu ne doda loptu.

S druge strane "univerzalac" Golden Stejta je daleko pričljiviji u javnosti i istakao je da je posle incidenta razgovarao s Durentom i da su odlučili da zaborave na to.

"Nije tajna da sam ja emotivac. Nosim emocije u rukavu i igram tako košarku. Nekada to izvuče najbolje iz mene, a nekada mi ne donese dobro. Moram da živim sa tim jer je često dobro. Neću se promeniti - takav sam kakav sam, a nas dvojica nastavljamo dalje...", ispričao je Grin medijima nakon što je "odslužio" meč suspenzije, a pre nego što će povrediti prst zbog čega je ponovo van parketa, što je verzija priče u koju mnogi ne veruju.


Andre Igudala je bio taj koji je smirivao igrače, neočekivano je i Kazins - koji je došao da osvoji titulu ove godine - intervenisao, iako je preke naravi, a oglasio se i Stef Kari.

"ZMIJA"

Navijači Oklahoma sitija su Kevina Durenta prozvali "zmija" nakon što je u leto 2017. godine, nakon dugo razmišljanja, odlučio da napusti franšizu u kojoj je debitova u NBA. Odlučio je da se "udruži" sa Stefom Karijerm, Klejom Tompsonom i Drejmondom Grinom kako bi konačno osvojio šampionski prsten. I uspeo je dve godine zaredom... Zbog toga mu je naročito zamerio Rasel Vestbruk koji neko vreme nije želeo da komunicira s njim, što je bilo posebno interesantno medijima kada se dugo iščekivao njihov prvi okršaj na suprotnim stranama.

"S*anje je kada si povređen i nisi s timom zbog povrede, posebno kada se tako nešto desi... Mislim ipak da smo to rešili kao pravi tim, da su i Durent i Grin to rešili kako treba. Pokazali suprofesionalizam i razumevanje za tim. Tome su pomogli razgovori koje smo obavili, timski, jedan na jedan, važno je da to svi imamo na umu", kazao je Stef Kari koji na parketu nije bio desetak dana od meča s Milvokijem.

"Imamo šansu da napravimo nešto specijalno ove godine. Biće uspona i padova na putu, zbog nas ili faktora spolja, ali ništa ne sme da nas omete u osvajanju titule".

Kari je naveo i da su njih dvojica mnogo uložili u prijateljstvo, da su zajedno osvajali titule i da ovakve stvari neće uspeti da ih poremete u zajedničkim namerama.

"Nijedan od njih neće biti razlog zašto nismo osvojili titulu", podvukao je Kari.

Jasno je da je "udruživanje" NBA zvezda dovelo do toga da su oni konkurentni u tim timovima za osvajanje titula, čak je prevaziđen i problem "tanke" klupe, ali ne treba zaboraviti da tu i "ego" toliko zvezda može da dovede do neočekivanih problema...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC