Dalić: Nisam tužan, odigrali smo muški

Autor:

Selektor Hrvatske ponosan na svoju ekipu uprkos porazu od Engleske u Ligi nacija na Vembliju i selidbe u nižu diviziju

Dalić: Nisam tužan, odigrali smo muški Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je posle poraza od Engleske kako je njegovoj ekipi nedostajalo koncentracije u poslednjih desetak minuta, što je posledica velike fizičke iscrpljenosti, ali i da je pored toga ponosan na njih.

"Čestitam Engleskoj na prvom mestu i pobedi. U prvom poluvremenu smo imali sreće, nismo bili dobri. U drugom smo zaigrali bolje. Nakon vođstva imali smo neke prilike, ali ih nismo iskoristili. Primili smo zatim dva gola iz prekida", rekao je Dalić na konferenciji za medije u Londonu.

Hrvatska je u Londonu izgubila rezultatom 2:1 u poslednjoj utakmici Grupe četiri A Lige nacija.

Englezi su pobedom osvojili prvo mesto u grupi, dok je Hrvatska ispala u nižu diviziju.

"Nisam ni nezadovoljan, niti tužan, jer smo muški odigrali utakmicu. Čestitam na tome svojim igračima", dodao je Dalić.

"Imali smo sve na dlanu, pobedu na Vembliju... Igračima nije lako. Ovo je bila naša poslednja utakmica u sezoni, ali moraju da budu ponosni, moraju da podignu glavu. Pobedili smo Španiju u poslednjim trenucima, sada smo izgubili na kraju, to je fudbal. Mi smo mala zemlja moramo biti ponosni na sebe, nemamo uslove, a ostvarili smo sjajne rezultate ove godine", rekao je selektor Hrvatske.

Dalić je najavio novi pohod Hrvatske, ovaj put na evropski tron.

"Najveća meta i cilj nam je Evropsko prvenstvo, sigurno možemo ponoviti uspeh sa Svetskog prvenstva. Ovo je sada bio veliki temelj za budućnost. U Ligi nacija su igrali mladi igrači, stvorili smo sinergiju s navijačima, to nam je dugo nedostajalo, oni će nas sada pratiti širom sveta", rekao je Dalić.

Ostale vijesti