Promjena u Ljubljani: Srbin preuzeo Olimpiju

Autor:

Šampion Slovenije smijenio šefa struke i povjerio ekipu nekadašnjem treneru Zvezde.

0
A- A A+
Aleksandar Saša Nikitović, Saša Nikitović, Nikitović Foto: MN Press

Poslije šest poraza u uvodnih osam kola ABA lige, rukovodstvo Olimpije poseglo je za radikalnom mjerom i uručilo otkaz Zoranu Martiću.

Upravni odbor slovenačkog prvaka reagovao je brzo i već od ponedjeljka povjerio ekipu srpskom treneru, Aleksandru Nikitoviću (39).

Nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde i asistent Duška Vujoševića u Partizanu i Dušana Ivkovića u reprezentaciji Srbije, stigao je u Ljubljanu i preuzeo "zmajčeke", a klub je potvrdio da će mladi trener voditi ekipu do kraja sezone 2018/19.

Nikitović je radio i kao selektor mladih kategorija Srbije. U-16 selekciju vodio je na evropskim prvenstvima 2010. i 2011, a 2007. i 2009. je bio član stručnog štaba u univerzetskoj selekciji, koja je osvojila srebro u Bankoku i zlato u Beogradu.

"Velika je čast dobiti Olimpijin poziv, a još je veća čast biti dio tako velike organizacije. U predstojećem periodu imamo mnogo ciljeva. Naravno, najveća ambicija je da se podignemo sa začelja tabela takmičenja u kojima učestvujemo. U ovom trenutku smo u donjem dijelu ABA lige i FIBA Lige šampiona i želimo da igramo što je bolje moguće u oba takmičenja", rekao je Nikitović na promociji.

"Fokus će nam biti na našoj poziciji u ABA ligi, jer ćemo se suočiti sa timovima iz donjeg dijela tabele, a poslije utakmice protiv FMP-a imaćemo pauzu zbog utakmica reprezentacije, kada ćemo pokušati da više radimo sa igračima i da ih naviknemo na novi sistem igre, za koji se nadam da će donijeti pozitivan rezultat", dodao je novi trener Ljubljančana, koji je poslije Zvezde vodio reprezentaciju Bahreina i sa njom učestvovao na Azijskom prvenstvu.

Tagovi:

Ostale vijesti