• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promjena u Ljubljani: Srbin preuzeo Olimpiju

Autor mondo.rs

Šampion Slovenije smijenio šefa struke i povjerio ekipu nekadašnjem treneru Zvezde.

 KK Olimpija - Aleksandar Nikitović novi trener Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Poslije šest poraza u uvodnih osam kola ABA lige, rukovodstvo Olimpije poseglo je za radikalnom mjerom i uručilo otkaz Zoranu Martiću.

Upravni odbor slovenačkog prvaka reagovao je brzo i već od ponedjeljka povjerio ekipu srpskom treneru, Aleksandru Nikitoviću (39).

Nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde i asistent Duška Vujoševića u Partizanu i Dušana Ivkovića u reprezentaciji Srbije, stigao je u Ljubljanu i preuzeo "zmajčeke", a klub je potvrdio da će mladi trener voditi ekipu do kraja sezone 2018/19.

Nikitović je radio i kao selektor mladih kategorija Srbije. U-16 selekciju vodio je na evropskim prvenstvima 2010. i 2011, a 2007. i 2009. je bio član stručnog štaba u univerzetskoj selekciji, koja je osvojila srebro u Bankoku i zlato u Beogradu.

"Velika je čast dobiti Olimpijin poziv, a još je veća čast biti dio tako velike organizacije. U predstojećem periodu imamo mnogo ciljeva. Naravno, najveća ambicija je da se podignemo sa začelja tabela takmičenja u kojima učestvujemo. U ovom trenutku smo u donjem dijelu ABA lige i FIBA Lige šampiona i želimo da igramo što je bolje moguće u oba takmičenja", rekao je Nikitović na promociji.

"Fokus će nam biti na našoj poziciji u ABA ligi, jer ćemo se suočiti sa timovima iz donjeg dijela tabele, a poslije utakmice protiv FMP-a imaćemo pauzu zbog utakmica reprezentacije, kada ćemo pokušati da više radimo sa igračima i da ih naviknemo na novi sistem igre, za koji se nadam da će donijeti pozitivan rezultat", dodao je novi trener Ljubljančana, koji je poslije Zvezde vodio reprezentaciju Bahreina i sa njom učestvovao na Azijskom prvenstvu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC