• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Nisam siguran da ste verovali...

Autor mondo.rs

Dan uoči poslednje utakmice u Ligi nacija, selektor "orlova" istakao značaj duela protiv Litvanije. Govorio je o meču protiv Crne Gore, povredama i utisku koji nosi od početka takmičenja.

 Krstajić: Nisam siguran da ste verovali... Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Fudbalska reprezentacija Srbije na korak je do plasmana u Ligu B novog UEFA takmičenja, Lige nacija.

Da bi to uspeli i da bi mirno osvojili prvo mesto na tabeli Grupe 4, "orlovi" imaju zadatak da u utorak od 20.45 časova na stadionu Partizana pobede Litvaniju.

U tom slučaju, naš tim ne bi interesovao rezultat meča Crna Gora - Rumunija u Podgorici.

"Želimo da pokažemo kvalitet. Verovatno su svi već uknjižili tri boda protiv Litvanije, ali mi nismo. Cilj je da ostvarimo zacrtano i da dođemo u poziciju da kroz dva takmičenja steknemo pravo nastupa na Evropskom prvenstvu. Momci su svesni toga", rekao je Krstajić u ponedeljak u "Kući fudbala" Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Nadomak cilja, selektor je govorio o utisku koji je "nosio" uoči početka Lige nacija.

"Utakmica neće biti nimalo laka, jer igramo protiv ekipe koja nije uzela ni bod. Nisam siguran da ste pre takmičenja imali poverenja u ove momke, iako su se prethodno plasirali na Svetsko prvenstvo. Da ne govorim za mene, o tome neću ni da pričam uopšte", dodao je on.

Kada je u pitanju zdravstvena situacija u njegovom timu, selektor je otkrio da je neizvesno da li će Nemanja Matić u utorak biti na terenu u Humskoj ulici.

"Imamo mali problem sa Matićem, koji danas nije mogao da trenira zbog stomačnog virusa. Kolarov ima mali problem sa prstom koji je polomio pre nekoliko nedelja i sada je otekao. Videćemo da li će da trenira. Sa druge strane, vraća nam se Fejsa, oporavio se, kao što su istekli žuti kartoni Rodiću. On je sa ekipom i konkurisaće za tim".

Izvor: MN PRESS


Krstajić je potom još jednom govorio o utakmici protiv Crne Gore, nakon koje je bio ljut zato što njegov tim nije na vreme "dokusurio" rivala. Ipak, kada je pogledao snimak tog meča ublažio je stav...

"Možda sam imao subjektivan osećaj posle utakmice, gde sam na konferenciji izjavio kako sam izjavio, ali uveče kada sam pogledao snimak utakmice na TV-u, bila je totalno druga slika", rekao je šef struke "orlova".

"Može da se stekne utisak da smo prvo poluvreme odigrali fantastično, mogli smo bolje i tečnije i možda smo pokvarili utisak (promašenim) penalom Mitrovića, koji sam mu oprostio. To se dešava. Imali smo izgledne situacije da rešimo meč, da vodimo 4:0 ili 5:0, ali ne mogu da zamerim igračima. U nastavku smo imali situacije u kojima smo kontrolisali igru, a taj primljeni gol je možda doneo malu nestabilnost u narednih pet minuta".

Krstajić je govorio i o utisku koji je primetio u javnosti nakon "revanša" protiv Crne Gore...

"Ispada na kraju da smo dobili Crnu Goru 2:0 tamo gde ste nas mnogi unapred otpisali, a da smo u Beogradu dobili tako što ispada da je Crna Gora nezasluženo izgubila, a mi se provukli...", rekao je selektor.

Izvor: MN PRESS


"Ima situacija gde ste u pravu za to da smo mogli ranije da rešimo, ali odnos rada igrača je onakav kako sam i pričao - samo pozitivan. Greške koje su se dešavale pokušaćemo da minimalizujemo, to je sastavni deo posla, to su normalne stvari u klupskom, reprezentativnom, i ekipnom takmičenju i to nije ništa novo".

Krstajić je govorio i o svojoj želji da kroz Ligu nacija počne da formira tim, kao i o urađenom na tom putu, ali i o objektivnim preprekama na koje je nailazio. Pre svega u vidu povreda.

"Nismo mogli da izvodimo tim kakav smo želeli zbog kartona i povreda. I sutra ćemo nažalost imati te probleme, jer je Matić pod znakom pitanja, Kolarov ima probleme, prošli put Rodić nije bio tu... To nam se dešava. Imam vizuju, sve u glavi, ali povrede, kartoni i ostalo diktiraju najbolji sastav", poruka je selektora "orlova".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC