Kjelini: Ronaldo će igrati i sa 40, za razliku od mene

Autor:

Juventusov veteran fasciniran je radnom etikom i spremnošću velikog pojačanja iz Real Madrida.

Mnogi su mislili da Kristijano Ronaldo po prelasku iz Reala u Juventus neće nastaviti da igra na najvišem nivou, ali portugalski superstar ih je brzo demantovao.

Ronaldo je nesumnjivo jedan od ključnih igrača Juventusa - vodećeg na tabeli Serije A i takođe prvoplasiranog u grupi H Lige šampiona - iako će ove zime napuniti 34 godine.

Njegov saigrač Đorđo Kjelini, koji je 34 svjećice na rođendanskoj torti oduvao u avgustu, vjeruje da Ronaldo još dugo može da pravi razliku u vrhunskom fudbalu.

"Da li može da igra do 40. godine? Da, siguran sam da može, kao što za sebe mislim da neću. Kristijano prvi dolazi na trening i 'gura' ostale da podjednako naporno rade. On je pametan momak, čim je promijenio ligu, htio je odmah da se prilagodi na sve", izjavio je Kjelini za "Tutosport".

Ronaldo je baš zbog Juventusa, gdje nije imao najbolji početak, ali je kasnije ušao u formu, odlučio da ne igra grupnu fazu Lige nacija.

To, ipak, ne znači da neće biti u timu Portugala za završni turnir novoformiranog UEFA takmičenja, posebno što će njegova zemlja biti domaćin "Fajnal fora" u junu 2019.

Takođe, Ronaldo planira da od proljeća igra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ostale vijesti