• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Tadić o penalima, "krpljenju" i svojoj igri

Autor mondo.rs

"Nadam se da nam baraž Lige nacija neće ni biti potreban", rekao je jedan od lidera "orlova" uoči meča protiv Litvanaca.

 Dušan Tadić o penalima, "krpljenju" i svojoj igri Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije u dobrom raspoloženju se priprema za posljednji meč u Ligi nacija, protiv Litvanije (utorak, 20.45 časova), motivisana da u Humskoj ulici "ovjeri" prvo mjesto u Grupi 4 Lige "C".

Kao i do sada, važan "šraf" igre ekipe Mladena Krstajića biće jedan od lidera reprezentacije, Dušan Tadić (29).

Ofanzivac "orlova" pojavio se dan pred meč na konferenciji za novinare u "Kući fudbala" Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi u govorio o duelu protiv "fenjeraša" Grupe 4, koji još nije osvojio ni bod.

Očekivano, Tadić je bio upitan za izvođenje jedanaesteraca, koje se u novom takmičenju ispostavilo kao problem srpske "A" selekcije.

"Penali se promašuju. Tako se namjestilo. I kod drugih igrača se dešava. Trebalo bi da se trudimo da ih realizujemo, ali do sada (promašaji) nisu imali uticaj, pa smo i dalje prvi. Nadam se da ćemo ih koristiti kada budu došle najbitnije utakmice", rekao je vezista Ajaksa.

Na pitanje o umoru i uticaju napornog ritma holandskog kluba na njegove nastupe za Srbiju, Tadić je rekao...

"Bukvalno od početka sezone nisam ni imao pripreme. Igrao sam utakmice na tri dana i osjećam to. U posljednje dve-tri nedelje sam se bukvalno 'krpio' sa (kondicionim) trenerom Andrejom Milutinovićem, jer sam imao konstantan problem sa primicačima i leđima i još dosta stvari... Sve to je normalno. Navikli smo da igramo pod bolovima".

Izvor: MN PRESS



Tadić je u dresu reprezentacije Srbije odigrao 61 utakmicu i postigao 14 golova. Za "A" tim debitovao je prije deset godina.

Govoreći o svojoj igri, jedan od lidera srpske reprezentacije rekao je da je timski uspjeh uvijek na prvom mjestu.

"Što se toga tiče, uvijek mislim da može bolje. Nije bitno kako pojedinci igraju, već je važno da je Srbija prva na tabeli i da sve ide kako treba".

Pred "orlovima" je šansa da osvoje prvo mjesto i da omoguće sebi još jedan put, mimo uobičajenih kvalifikacija, da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020.

"Iskreno se nadam da nam to neće ni biti potrebno i da ćemo se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije. Nadam se da ćemo biti među dve ekipe na tabeli i da nam taj baraž (Lige nacija) neće ni biti potreban. Mislim da je to svima cilj", dodao je Tadić, koji će u utorak istrčati na teren Partizanovog stadiona na svoj 30. rođendan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC