• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadar se gostio u "Draženovom domu"

Autor mondo.rs

Hrvatski derbi završen je debaklom Cibone, koja je pokazala da definitivno nije "materijal" za plej-of trku.

 ABA liga 8. kolo Cibona - Zadar 66:97 Izvor: MN PRESS

Ekipa Cibone je pred meč protiv Zadra bila u poziciji da se bodovno izjednači sa Cedevitom, Partizanom i FMP na deobi četvrtog mjesta.

Po onom što su prikazali u hrvatskom derbiju, "cibosi" će se u preostalih 14 kola pre boriti za opstanak u ABA ligi, nego za plasman u plej-of ili makar mjesto u gornjem dijelu tabele.

Cibona - Zadar 66:97 (18:33, 17:20, 13:21, 18:23)!

Zadrani su poslije početnih 0-4 ostvarili treći trijumf u posljednja četiri kola, ostavivši na dnu tabele Olimpiju i Mornar.

Gosti su šutirali trojke 11/28, Cibona samo 3/28, a velika razlika ostvarena je i u procentima šuta za dva poena, odnosno sa linije za slobodna bacanja. Cibona je dominirala samo u ofanzivnom skoku (19:9), ali očigledno nije uspjela da to pretoči u rezultatski boljitak.

"Šta reći, dominirali smo od starta. Ušli smo u meč čvrsto, borbeno i koncentrisano, a onda smo kroz igru punili samopouzdanje iz minuta u minut. Išao nam je na ruku loš šuterski dan Cibone, kojoj je to jedno od ključnih oružja", izjavio je trener Zadra Ante Nazor.

Ivan Velić sa Cibonom je nedavno imao seriju od tri pobjede, ali sada je doživio dva uzastopna debakla. Prošlog vikenda u Beogradu bilo je 86:67 za Partizan, i to nakon 15 razlike za Zagrepčane u prvoj četvrtini.

"Ne da smo odigrali loše, već kao da se nismo pojavili na terenu. Odmah smo razigrali protivnika i Bašićeva trojka od tablu na isteku prve četvrtine predstavlja sliku cijele utakmice. Oni su nagrađeni za ono što su radili na terenu, za agresivniju i pametniju igru".

Upitan da li bi ovako ubjedljiv poraz mogao da košta Cibonu ako na kraju lige bude u "krugu" sa još nekim ekipama, Velić je odgovorio da je prerano za takvo razmišljanje.

"Nisam čovjek koji od poraza pravi dramu, daleko je kraj sezone".

CIBONA: Bundović 18 (7sk), Novačić 13, Bilinovac 8 (5as), Ljubičić 8 (4sk)...

ZADAR: Božić 22 (10sk), Krajina 16 (8sk), Vuković 14 (8sk), Brzoja 12 (5sk, 3as, 2ukr), Litl 11 (3as, 2ukr), Bašić 9 (8as)...

REZULTATI 8. KOLA:

Cibona - Zadar 66:97

odigrano u nedelju:

Krka - Mega 82:69

Budućnost - Partizan 75:71

odigrano u subotu:

FMP - Cedevita 81:95
Crvena zvezda - Mornar 104:71

odigrano u petak:

Igokea - Olimpija 115:105


TABELA: Zvezda 8-0, Budućnost 6-2, Mega 6-2, Cedevita 4-4, Partizan 4-4, FMP 4-4, Zadar 3-5, Igokea 3-5, Cibona 3-5, Krka 3-5, Olimpija 2-6, Mornar 2-6.

PAROVI 9. KOLA: Partizan - Zvezda, Olimpija - FMP, Mega - Cibona (subota), Cedevita - Krka (nedelja), Zadar - Budućnost, Mornar - Igokea (ponedeljak).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC