• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jankovićevih 21 malo za Barselonu

Autor mondo.rs

Srpski centar ove sezone odlično igra za madridski Estudijantes, ali rezultati ekipe za sada nisu na željenom nivou.

 Barselona pobijedila Estudijantes Izvor: MN PRESS

Nikola Janković (24 godine, 206 cm) iskoristio je sezonu 2016/17 u Olimpiji, kada je bio MVP ABA lige, da privuče pažnju timova iz zemalja u kojima se igra najkvalitetnija klupska košarka.

Poslije godinu dana u turskoj Sakariji, preselio se u glavni grad Španije, gdje je već u pripremnom periodu nagovijestio da će biti jedan od lidera ekipe Estudijantesa.

To je potvrdio učinkom od 11 poena i 4,3 skokova u prvih osam kola Endesa lige, pri čemu je minulog vikenda u okršaju sa Barselonom duplirao te brojke. Nanizao je 21 poen i osam skokova, ali to je bilo nedovoljno da Estudijantes odigra makar neizvjestan meč sa učesnikom Evrolige, koga trenira Svetislav Pešić.

Poslije 30:51 na poluvremenu, završeno je rezultatom 84:101, pa je skor Estudijantesa pao na 2-6.

"Barselona je vrhunska ekipa, sa sjajnim trenerom, koja će se boriti za plasman na Fajnal for Evrolige. Mislim da u globalu nismo odigrali toliko loše. Imali smo jedan loš period u drugoj četvrtini, kada su poveli sa 20 razlike i posle nismo mogli da im zaprijetimo do kraja", rekao je Janković agenciji EFE, a prenio zvanični sajt Endesa (ACB) lige.

"Protiv timova kao što je Barsa morate da budete čvrsti svih 40 minuta, ako želite nešto da izvučete iz te utakmice. Čim malo popustite, oni vas kazne".

Estudijantes je ljetos doveo novog trenera i promijenio "pola" tima. Pored Jankovića, najzvučnije pojačanje je Italijan Alesandro Đentile, nekada zvijezda Armanija i potencijalni NBA igrač, koji nikako da vrati karijeru na pravi kolosjek.

"Moramo da budemo čvršći u odbrani, jer je teško pobijediti kada primiš 100 poena. Ako budemo korigovali igru u tom delu, napad će doći sam po sebi. Vjerujem da ćemo utakmicu po utakmicu, uz pomoć navijača, kao našeg 'šestog igrača', doći do boljih rezultata i probiti se u prvih osam, tako da zaigramo u završnici Kupa kralja i u plej-ofu. To bi bilo ostvarenje sna za ovu sezonu".

Janković je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, sa 18 godina se otisnuo u Belgiju, pa se sa 21 vratio na naše prostore i odigrao dve sezone u ABA ligi, za Megu i Olimpiju.

To što je stigao do Španije smatra vrhuncem dosadašnje karijere.

"Nijedna od liga u kojima sam igrao ne može da se poredi sa španskom. Ključna razlika u odnosu na Tursku je što tamo nema mnogo kvalitetnih domaćih igrača, već Amerikanci vode glavnu riječ. U Španiji takođe svi imaju strance, ali osnovu timova čine Španci i oni su obično ti koji prave razliku", istakao je srpski internacionalac rođen u Vranju 1994. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC