• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeferin o Superligi: Fikcija i san

Autor mondo.rs

Prvi čovek Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) kaže da se liga najbogatijih klubova Evrope neće pokrenuti.

 Aleksander Čeferin o Superligi: Fikcija i san Izvor: MN PRESS

Superliga, takmičenje koju najveći fudbalski klubovi iz Evrope imaju u planu, neće biti osnovana, smatra prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin.

Čeferin je "zatvorenu" ligu sa 16 najjačih timova okarakterisao kao "fikciju i san" pojedinaca, nakon njihovog sastanka na kome je predstavljena ideja.

"Superliga se neće dogoditi. To je samo san... Imamo neke ideje, a sve što mogu da kažem je da nije Superliga. Svi će imati priliku da se takmičenje u eliti", rekao je Čeferin, a preneo Tanjug.

Slovenac dodaje da je cilj da se smanji jaz između bogatih i ostalih klubova.

"Dešava se da bogati postaju sve bogatiji, a mi želimo da se pozabavimo tim problemom. Hoćemo da usporimo razliku između klubova jer će biti jako teško da se potpuno zaustavi", kaže Čeferin i dodaje da je neophodno da se jedino putem sportskih rezultata obezbeđuje nastup na najvećim takmičenjima.

Twitter Embed Code


Predsednik Evropskih uzdruženja klubova (ECA) i prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli demantovao je da postajao sastanak, iako je "Football Leaks" izneo dokumenta o planovima.

"Nikad nismo sastančili, niti razgovarali, a ni kreirali ikakav dokument. U potpunosti smo se bavili UEFA i kako još da napreduje", zaključio je Anjeli.

Međutim, Čeferin i Anjeli tvrde da će vrhunski klubovi ostati privrženi UEFA i da su u toku detaljni razgovori i pronalaženje rešenja, uključujući i promenu formata Lige šampiona.

"Imamo neke ideje. Sve što mogu da kažem je da je bilo kakva Super liga van svake priče. Svi će imati priliku da učestvuju u svakom evropskom takmičenju", naveo je Čeferin, a prenela Beta.

Očekuje se osnivanje novog evropskog fudbalskog takmičenja sa 32 kluba, o čemu je već bilo razgovora. Tako bi 96 klubova po završetku kvalifikacija igralo tri takmičenja.

Čeferin je rekao da bi to bio početak širenja evropskog takmičenja i da će klubovi i nacionalni savezi to ceniti.

"Biće nam dužnost da očuvamo veliku tradiciju evropskog fudbala, ali s druge strane mislim da smo veoma svesni da moramo da zaštitimo tržišta. Moramo da razmišljamo o Poljskoj, o zemljama poput Turske, Rusije", dodao je Anjeli.

Sigurno je da se ništa neće promeniti pre 2024. godine, kada ističe trenutni ugovor o takmičenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC