• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Monstruozni" Đoković! Nastaviće se...

Autor mondo.rs

Harao je svjetskom teniskom scenom u 2018, zasjeo na tron, i tu je "viđen" i naredne sezone

Novak Đoković završio je sezonu na prvom mjestu ATP liste. Uspio je da napravi veliki rezultat, uprkos tome što je u prvoj polovini godine beležio slabije rezultate i u junu bio na čak 22. mjestu na svjetskoj rang listi.

A onda je uslijedio - bum. Osvojio je dva grend slema - Vimbldon i US Open, masterse u Sinsinatiju i Šangaju i sa čela ATP liste svrgnuo Rafaela Nadala.

U finišu sezone Đoković je malo posustao, izgubio je finale na mastersu u Parizu od Karena Hačanova, a onda je i na završnom turniru sezone bolji bio Aleksander Zverev, čime je srpski teniser propustio priliku da osvoji šesti trofej na ATP finalima i izjednači se sa rekorderom Rodžerom Federerom.

"Mislim da me je stigao umor zbog napornih partija posljednjih mjeseci. Opet, igrao sam finale u Parizu, pa u Londonu i to su veliki uspjesi, zbog čega moram da budem zadovoljan, kao i zbog činjenice da sam godinu završio na prvom mjestu. To mi je bio cilj u drugom dijelu sezone i uspio sam da ga ispunim", poručio je Novak.

Ocjena mnogih je da je Đoković od juna ponovo zasijao u najboljem svjetlu, kao u vremenima prije problema sa laktom, iako on sam tvrdi da "nema više starog Novaka, već novog sa iskustvom, koji uvijek gleda i ide naprijed".

I kada je početkom 2018. krenulo loše i kada je odlučio da ide na operaciju, nije gubio vjeru da može da se vrati na pobjednički put.

"Kada sam u februaru otišao na operaciju znao sam da neće biti sezona kao prethodne, jer nikada ranije nisam imao hirurški zahvat. Bio sam siguran da ću mnogo toga naučiti iz novonastale situacije, bez obzira na ishod, i na moju veliku sreću, sezona je okončana na najbolji način", naveo je srpski as.

Novak Đoković je u 2018. godini ostvario ukupan skor od 53 pobjede i 12 poraza i osvojio četiri trofeja (Vimbldon, US Open, Sinsinati, Šangaj)

Sada ga konačno očekuje predah i odmor od tenisa, koji će najduže trajati tri nedelje.

"Nema baš mnogo vremena za odmor između sezona, kao ni za pripremu, pa moramo to da koristimo na pravi način. Poslije pauze ću početi prvo da radim na kondiciji, a onda i na teniskim elementima. Činjenica da je prvi grend slem već u januaru, tjera nas da odmah budemo u dobroj formi. Na Australijan Openu sam imao mnogo uspjeha tokom karijere i nadam se da će se ta tradicija nastaviti", poručio je Đoković.

Cilj i u 2019. godini biće da se održi na prvom mjestu svjetske liste.

Bred Gilbert, nekadašnji igrač i trener koji je radio sa Andreom Agasijem, Endijem Rodikom, Endijem Marejom i Keijem Nišikorijem, vjeruje da će Đoković dominirati svetskom teniskom scenom i naredne sezone.

"Mislim da Novaka čeka monstruozna 2019. godina. Vidim ga kako trijumfuje na Australijan Openu, a onda i kako kompletira novi 'Đoker slem', sva četiri grend slema kao što je učinio 2015. i 2016", naveo je Gilbert.

On je povodom velikog preokreta Đokovića u 2018. godini napravio zanimljivo poređenje.

"Ovaj Novakov proboj poslije Vimbldona i skor 35-3, podsjeća me na Andrea Agasija kada je 1999. osvojio Rolan Garos, Vimbldon i US Open. Stigao je Rodžera Federera i Džimija Konorsa na drugom mjestu vječne liste jer je peti put završio sezonu kao prvoplasirani. Mislim da može da prestigne i rekordera Samprasa koji je to uradio šest puta u karijeri, kao i da je moguće da osvoji 45 mastersa do kraja karijere", naveo je Gilbert.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC