• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vikend velikih derbija na Areni sport

Autor mondo.rs

Posle duela atinskih rivala Panatinaikosa i Olimpijakosa minulog vikenda, TV Arena sport u subotu i nedelju će prenositi dve možda i najatraktivnije utakmice u čitavoj evropskoj košarci, bar ako pričamo o domaćim ligama.

 Partizan-Crvena-zvezda-derbi-na-Arena-sport Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U subotu u 17 časova sastaju se Partizan i Crvena zvezda mts u okviru 9. kola ABA lige, dok je u nedelju od 19.30 na programu španski "El Klasiko", između Barselone i Reala.

Tada će Barsa odati specijalnu počast svojoj legendi Huanu Karlosu Navaru, a na licu mesta već od srede će biti Arenin komentatorski tandem Edin Avdić - Nenad Kostić.

"Navarov dres biće podignut pod svodove Blaugrane, što je on svakako zaslužio, s obzirom na to da je osim onog izleta u Memfis, čitavu karijeru proveo u Barseloni. Pau Gasol je sigurno bolji igrač, ali Navaro je taj koji je ostavio najveći trag u istoriji kluba", ističe Edin.

"Kolega Kostić i ja radićemo intervju sa Navarom i sa trenerom Barselone Svetislavom Pešićem, a na licu mesta sigurno će biti još zanimljivih sagovornika".

Arena sport radiće i uvodne emisije za oba derbija, a okršaj crno i crveno-belih će prenositi Ivan Ognjanović i Igor Tadić. 

"'Večiti' derbi je uvek neizvestan, ne znače ništa ni forma, ni trenutni sastavi. Partizan se konsolidovao dolaskom Trinkijerija. Igra se mnogo bolja odbrana, dok se u napadu, čini mi se, još traže. Zvezda je sigurna u ABA ligi, ali su porazi u Evrokupu pokazali da ima i slabosti, recimo da se ne snalazi protiv agresivne odbrane na spoljnim pozicijama. Cirbes je trenutno van forme, videćemo kako će izgledati u derbiju i ko će pokriti tu poziciju ako Nemac ako ne bude igrao dobro - da li Odžo, Ristić, ili će biti niska petorka sa Fajeom", analizira Edin. 

"Bez obzira na sve, Zvezda je od svih timova ABA lige pokazala do sada najkonstantniju formu. Nisu odigrali nijednu neizvesnu utakmicu, sve je bilo 10 razlike i više". 

Što se tiče Barse i Reala, zanimljivo je da u međusobni susret ulaze kao lideri Endesa lige, sa istim skorom 8-1. 

"Znamo da je Real aktuelni evropski šampion. Iako je Dončić otišao u Dalas, oni i dalje 'gaze', a Barsa se podigla, u Evroligi igra mnogo bolje nego prethodnih godina. To obećava neizvesnu i zanimljivu utakmicu, kakve oni najčešće i igraju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC