• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvojica u napadu i četvorka Srbije za "B" diviziju!

Autor mondo.rs

Srbija nije stvarala dovoljan broj šansi, ali je ulazak Aleksandra Prijovića na pauzi - i igra s dva napadača - donela željeni efekat. "Orlovi" su postigli četiri gola i slavili u svojoj grupi Lige nacija, obezbedili baraž i B diviziju.

 Srbija-Litvanija-6.-kolo-Liga-nacija Izvor: MN PRESS

Bila nam je potrebna pobeda - i ostvarili smo je!

Mučila se Srbija u prvom poluvremenu protiv Litvanije, gosti su čak zatresli i prečku našeg gola, ali je ulazak Aleksandra Prijovića pokrenuo ekipu koja je postigla četiri pogotka i tako "overila" prvo mesto u svojoj grupi Lige nacija - i plasirala se u "B" diviziju.

Ovaj trijumf našoj reprezentaciji je važan i zbog toga što smo dobili šansu da ukoliko kroz kvalifikacije za EURO2020 ne ostvarimo plasman za završni turnir - to možemo kroz baraž.


Na pauzi nam rezultat iz Podgorice (Crna Gora - Rumunija 0:1) nije išao na ruku, ali su kola "krenula uzbrdo" posle autogola Žulpe u 51. minutu, pa šestog pogotka Aleksandra Mitrovića u 58. kojim je postao i najbolji strelac takmičenja.

Kiks Predraga Rajkovića u 64. koji je u gol pretvorio Petravičijus nije pokvario utisak Srbije pošto je Prijović pogodio u 71. minutu, pa tri minuta kasnije asistirao Ljajiću.

Pred malobrojnom publikom, na mokrom i teškom terenu u Humskoj:

SRBIJA - LITVANIJA 4:1 (0:0)


Vredi napomenuti da su "orlovi" na ovom meču bili oslabljeni zbog neigranja Dušana Tadića, Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova, prosek godina naše reprezentacije je bio tek 24,45 - no, nije to predstavljao veliki problem za naše fudbalere koji su pokazali karakter u drugom poluvremenu kada su bili pod pritiskom.

Igra glavom bila je perfketna u protivničkom šesnaestercu, centaršutevi su pronalazili naše napadače, a imalo smo i malo sreće u 51. minutu.

Ljajić je "zavrnuo" na peterac, Milenković je skočio, pa uz pomoć Žulpe zatresao mrežu gostiju. Andrija Živković je konstantno slao upotrebljive lopte, pa je "njegovom loptom" Prijović pogodio stativu, da bi Mitrović ubrzo bio precizniji i smestio loptu iza leđa golmana Litvanije.

Došlo je do opuštanja, lako je prošao po strani koju je držao Rodić napadač Černih, a njegov centaršut je na nogu Petravičijusa "smestio" Rajković i primio gol.

Živković je nastavio da fantastično centrira, Prijović se "izvio" i matirao Šetkasa za svoj drugi gol u dresu "orlova", prvi još od Gruzije i kvalfikacija za Mundijal, a onda je fenomenalno pronašao Ljajića koji je samo "bocnuo" loptu preko čuvara mreže Litvanaca.

Ušlo se u mirniji ritam, šansu su dobili povratnici u "orlove" Ljubomir Fejsa i Danijel Aleksić, a Srbija je samo mogla da postigne još neki gol do kraja, ne i da ga primi.

ČITAJTE SVE O ŽREBU ZA EURO2020!

Uz Srbiju su pobednici grupa Norveška, Izrael i Škotska, a za sada je rano govoriti o tome ko bi mogao da bude rival našeg tima ukoliko se ne plasiramo na EURO kroz kvalifikacije, pošto su pomeranja i te kako moguća.

DIVIZIJA "C" - GRUPA 4, 6. KOLO

Srbija - Litvanija 4:1 (0:0)
/Žulpa 51ag, Mitrović 58, Prijović 71, Ljajić 74 - Petravičijus 64/

Crna Gora - Rumunija 0:1 (0:1)
/Tukudean 44/

TABELA: Srbija 14, Rumunija 12, Crna Gora 7, Litvanija 0.

SRBIJA: Rajković - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić - Maksimović, Lukić (od 77. Fejsa), Živković, Ljajić (od 82. Aleksić), Gaćinović (od 46. Prijović) - Mitrović.

LITVANIJA: Šetkas - Baravikas, Girdvainis, Januševskis, Slavickas - Žulpa, Kazlauskas (od 54. Šernas), Vorobjovas (od 68. Matulevičijus), Sirgedas, Petravičius - Černih.

Meč je sudio estonski arbitar Kristo Tohver.

N    A    J     A    V    A

"Orlovi" večeras u Humskoj (20.45) igraju meč poslednjeg kola Lige nacija protiv Litvanije i uz tri boda, ma kakav rezultat bio na meču između Crne Gore i Rumunije, plasiraćemo se u "B" diviziju ovog takmičenja, odnosno izborićemo baraž za EURO2020 - ukoliko kvalifikacije ne prođu kako smo zamislili.

Naša reprezentacija je upravo protiv Litvanaca počela novo takmičenje i slavila minimalnim rezultatom tokom septembra u Vilnjusu (1:0), u meču u kom je Dušan Tadić promašio jedanaesterac, a tim sa Baltika imao veliku šansu u finišu da uzme bod...

Nadamo se da se takve neopreznosti, kakve smo videli i pre tri dana s Crnom Gorom (2:1), neće ponoviti našoj reprezentaciji i da će mirno privesti takmičenje kraju.

Ukoliko Srbija remizira večeras sa Litvanijom, a Rumunija savlada Crnogorce u gostima, naši zapadni susedi će preuzeti prvu poziciju zbog gola u gostima u međusobnom susretu. Zbog toga je jasno da "orlovi" ne smeju da kalkulišu i da idu na tri boda!

U sastavu Srbije zbog povreda nema Dušana Tadića, Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, tako da će kapiten biti Antonio Rukavina.

U startnih 11 vraćaju su umesto njih Rodić, Lukić i Živković.

Naš reporter će biti na licu mesta, tako da vas ovde očekuju fotografije, snimci i izjave.

IZ MINUTA U MINUT:

90 + 1' - KRAJ!

90' - Još minut nadoknade.

82' -
Zanimljivo, Danijel Aleksić ulazi u igru mesto Adema Ljajića.

77' -
Ljubomir Fejsa, posle dugo vremena, na terenu za Srbiju. Izlazi Lukić.

74' - GOOOOOOOOOL! LJAJIĆ! 4:1!

Sada je Prijović bio u ulozi asistenta pošto je fantastično proigrao Adema Ljajića koji je "utrčao" iza leđa odbrane, a onda lobom savladao Šetkasa.

71' - GOOOOOOOOOL! PRIJOVIĆ! 3:1!

Andrija Živković danas fantastično pronalazi svoje napadače, pa sada "pogađa" Prijovića koji se izvio i postigao drugi gol u dresu Srbije.

66' -
Zaigrali su se igrači Srbije pred golom Litvanije, pa posle "podignute pete" Ljajića loptu je "poklopio" Aleksandar Mitrović - jako, ali i pored gola.

64' - GOL! PETRAVIČIJUS! 2:1!

Černih je umakao Rodiću, poslao centaršut na peterac, ali je Predrag Rajković reagovao dosta loše, "bacio" loptu Petravičijusu na nogu, a ovaj se u okretu odlično snašao i smestio loptu u njegovu mrežu.

Tek treći gol Litvanije u Ligi nacija.

58' - GOOOOOL! ALEKSANDAR MITROVIĆ! 2:0!

Zaigrala je Srbija bolji fudbal u drugom poluvremenu i iskoristila svoju prednost u skoku, pa na taj način dolazimo i do drugog gola. 

Andrija Živković je odlično centrirao sa desne strane, Aleksandar Mitrović je još bolje nadskočio svog rivala i postigao šesti pogodak u Ligi nacija. Sada je najbolji strelac ovog takmičenja!

57' - Prijović!

Definitivno je uneo živost u igru našeg tima napadač PAOK-a, ali ovoga puta se stativa isprečila... Živković je poslao sjajan centaršut, bio je već savladan Šetkas posle pokušaja Prijovića. Velika šteta.

51' - GOOOOOL! ODNOSNO - AUTOGOL! SRBIJA VODI!

Odličan je to bio centaršut Ljajića sa desne strane, gađao je Milenkovića, a loptu je posle našeg štopera nesrećno zakačio potiljkom Žulpa i smestio je u sopstvenu mrežu. Velika sreća za Srbiju koja sada ima dobar rezultat.

50' - Rukavina!

Dobar šut desnog beka reprezentacije, ali odlično postavljen golman Litvanije.

46' -
Aleksandar Prijović ulazi odmah na startu drugog dela umesto Mijata Gaćinovića.

45' -
Srbija je želela gol do kraja poluvremena, ali udarac Mitrovića posle dobre akcije Živkovića je lako izblokiran. Vrlo loše poluvreme, s dve prilike za nas - i dve za Litvaniju koja je pogodila i prečku, po teškom terenu u Humskoj...

Loša vest iz Podgorice je da Rumunija vodi, tako da nam je pobeda sada neophodna kako bismo zadržali prvo mesto.

35' - Maksimović!

Izborio je Rukavina slobodan udarac iskosa s desne strane nakon što je rivala pogodio u ruku, nije sudija baš vratio loptu na mesto incidenta, međutim ni to nije smetalo Ljajiću da pošalje dobar centaršut na koji je skočio Maksimović - i šutirao malo pored gola. Ostao je skamenjen Šetkusa, ali je Maksimoviću malo zasmetao i Veljković.

32' - Rajković! PREČKA!

Dobar prekid Litvanaca koji su imali najveću šansu na meču. Milenković je promašio loptu, Januševskis je pobegao Rodiću i Maksimoviću, uspeo je da zahvati loptu nogom, Rajković refleksno brani, pa lopta udara u prečku! 

30' - Ljajić!

Sada po desnoj strani napada naša reprezentacija pošto je Maksimović "lobovao" odbranu i pronašao Ljajića, ovaj se pored Girdvainisa dobro snašao, međutim pozicija je bila teška i lopta odlazi van okvira gola...

29' - Rajković!

Prelako je Petravičijus "uskočio" ispred Rodića, brzo došao do pozicije za šut, međutim Rajković odlično postavljen i izbacuje loptu u korner. Miloš Veljković je zakasnio u blok, ali koncentracija golmana Makabija na nivou.

26' - Lukić!

Konačno prilika za Srbiju posle prodora Milana Rodića, najaktivnijeg našeg igrača do sada, idealno je vratio loptu na 14-15 metara za Sašu Lukića, vezista Torina je imao mnogo vremena da se namesti, ali je šutirao pravo u golmana Šetkusa. I preslabo!

20' -
Prvi dobar napad Srbije po levoj strani posle saradnje Gaćinovića i Rodića, ali povratna lopta levog beka nije stigla do Adema Ljajića pošto na vreme stiže Žulpa i izbacuje iz kaznenog prostora.


13' -
Dešavanja pred golom Srbije, češće su Litvanci kod Rajkovića nego mi na drugoj strani, ali bez pravih šansi...

6' -
Teren je potpuno natopljen, otežava igračima pas igru, a prvi pokušaj beleže Litvanci preko Černiha koji šutira pored gola.

1' -
Meč je počeo!

- Ovako trenutno izgledaju tribine u Humskoj. Manje od hiljadu navijača.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- U Humskoj će biti i navijača Litvanije. Čak iako njihova reprezentacija odavno nema nikakvih šansi da prođe dalje...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Prosek godina naše startne postave je samo 24,45 godina...

- Do početka utakmcie još nešto više od pola sata, a stadion je gotovo prazan.

- Srbija je poslednji put u novembru 2017. godine protiv Južne Koreje zaigrala bez Dušana Tadića, Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, a tada je kapitensku traku nosio Branislav Ivanović. Taj meč je završen rezultatom 1:1.

- U Beogradu trenutno pada kiša, tako da nas u Humskoj očekuje nakvašen teren. Videćemo kome će to više odgovarati...

- Aleksandar Mitrović može da postane najbolji strelac Lige nacija - odnosno da se osamostali na prvom mestu - pošto su pored njega po pet golova dali još i Jura Movisisjan (Jermenija), Stanislav Drahun (Belorusija) i Haris Seferović (Švajcarska). Njihove reprezentacije su već završile učešće u Ligi nacija.

- Informišite se o predstojećem žrebu kvalifikacija za EURO2020.

- Šta je selektor Mladen Krstajić rekao pred meč odluke?


- Danas rođendan slavi jedan od najboljih srpskih fudbalera Dušan Tadić. Ipak, neće ga biti u sastavu zbog povrede...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC