Da se Prijović pita - Mitar i on svaki meč!

Autor:

"Naravno, pita se selektor", dodao je napadač PAOK-a.

Da se Prijović pita - Mitar i on svaki meč! Foto: MN Press

Javnost je priželjkivala i priželjkivala, a selektor je u potrebi za rezultatom rizikovao i u drugom poluvremenu meča protiv Litvanije zaigrao sa dva napadača.

Odmah je ulazak Aleksandra Prijovića doneo živost u igri našeg tima, postali smo "noćna mora" Litvanaca posle svake ubačene lopte u šesnaesterac, a posledica toga su i četiri gola u nastavku meča za plasman u "B" diviziju Lige nacija.

"Ostvarili smo cilj prvim mestom. Bolji smo bili u drugom poluvremenu, kada smo i uspeli da probijemo njihovu gustu odbranu. Zaigrali smo sa dva napadača i to se pokazalo kao dobro. Drago mi je zbog pobede, a onda i zbog datog gola", rekao je Aleksandar Prijović koji je postigao gol i pritom zabeležio asistenciju za Adema Ljajića.

"Bezobrazno je završio akciju, ali bitno da je dao gol. Završio je kao što sam mu ja i dodao".

Mnogi smatraju da Prijović i Mitrović ne mogu zajedno na terenu, ali se napadač PAOK-a - koji je najčešće mečeve "orlova" gledao s klupe - ne slaže sa tim.

"Pokazali smo da možemo da igramo zajedno, stvarno uživam da igram sa njim. Da ja odlučujem, igrali bismo svaku utakmicu tako, ali naravno, pita se selektor".


O igri sa dva napadača govorio je i Antonio Rukavina.

"Nije bilo lagano kao što rezultat pokazuje, ali ne treba tražiti alibi u teškom vremenu ili njihovoj defanzivnoj igri. Prijala nam je promena u drugom poluvremenu kada smo zaigrali sa dva špica i na selektoru je da odluči, ali svakako da smo tako opasniji. Naravno, zavisi i od toga ko je protivnik. Danas se to pokazalo kao dobra odluka", kazao je iskusni bek.

Na današnjoj utakmici, usled odsustva Tadića, Matića i Kolarova, oko njegove ruke bila je kapitenska traka, prvi put od početka meča u dresu "orlova".

"Velika mi je čast zbog kapitenske trake", kazao je Rukavina i dodao:

"Nismo znali rezultat iz Podgorice, tako smo se dogovorili i stručni štab nam nije rekao u poluvremenu da Rumunija vodi. Gledali smo samo nas, jer čak i da Crna Gora nije izgubila, ne bi bilo realno da mi ne pobedimo".

Ostale vijesti