• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dočekao svojih 5 minuta: Mesi video majstoriju Ikardija

Autor mondo.rs

Kao neko ko ne propušta utakmice argentinske Primere, Mesi je verovatno gledao i prijateljski meč svoje reprezentacije sa Meksikom u kom je "nepoželjni" Ikardi postigao PRVI gol u nacionalnom dresu.

Nekadašnji polaznik katalonske fudbalske škole, "La Masije", a danas kapiten i najbolji fudbaler jednog od tri najveća italijanska kluba, Intera, postigao je PRVI gol za reprezentaciju Argentine u 26. godini.

Šestomesečno čekanje Lea Mesija da odluči igra li ili ne za nacionalni tim, otvorilo je prostor privremenom selektoru Lionelu Skaloniju i njegovom asistentu Pablu Aimaru da isprobaju nove opcije, među kojima je i jedna "zabranjena" - Mauro Ikardi.

Fudbaler, koji je i danas nepoželjan među starijim fudbalerima argentinske reprezentacije, zbog toga što je svojevremeno "ukrao" suprugu zemljaku Maksiju Lopezu i tako navukao gnev mnogih, pa i Mesija, zaigrao je od starta jutros u prijateljskoj utakmici sa Meksikom i posle dva minuta igre postigao prvenac u nacionalnom dresu.

Na asistenciju Erika Lamele, Ikardi je fantastično primio loptu, driblingom izbacio dvojicu čuvara i levom nogom rutinski savladao Hesusa Manuela Koronu, kog je u 87. minutu iz tek trećeg udarca u okvir gola domaćeg tima prevario i Paulo Dibala na pas Đovanija Simeonea.

Istim rezultatom kao i pre pet dana na "Mario Alberto Kempes" stadionu u Kordobi, Argentina je savladala Meksiko i na "Malvinas Argentinasu" u Mendozi - 2:0 (1:0).

Argentina: Rulji (Gazaniga) - Merkado, Funes, Kaneman - Meza (Simeone), Askasibar (Paredes), Pereira, Akunja - Lamela (Lo Selso), De Paul - Ikardi (Dibala).

U prvom susretu ove dfve reprezentacije strelci su bili Ramiro Mori u 44. i Isak Brizuela autogolom u 83. minutu, a Ikardi je na tom meču ušao u 57. umesto klupskog kolege Martineza.

Od eliminacije u osmini finala Mundijala u Rusiji, u nezaboravnom meču sa Francuskom (4:3), "gaučosi" su odigrali šest prijateljskih mečeva čekajući Mesija da donese odluku da li se povlači ili ne, dobili četiri, remizirali sa Kolumbijom (0:0) i izgubili od Brazila (1:0).

Ikardi je već dugo jedan od najopasnijih napadača sveta i najboljih fudbalera Serije A, u koju je došao 2011. kao polaznik "La Masije" bez šansi da zaigra za prvi tim Barselone. Sampdorija ga je kupila za 300.000 evra i brzo je počeo da se isplaćuje.

Posle 11 golova na 33 meča za klub iz Đenove, Ikardi je 2013. prešao u Inter za 13 miliona evra i brzo pobedio konkurenciju u borbi za mesto u špicu. Iako ljudima sa "Đuzepe Meace" nije bilo lako da se izbore sa njegovim temperamentom, koji ga je dovodio u sukob i sa "tifozima" kluba, Ikardiju je pre tri sezone dodeljena kapitenska traka i, od kada je nosi na ruci, golova je samo još više.

ARGMEX
Izvor: YouTube



Ovaj 25-godišnji centarfor postigao je 117 golova uz 25 asistencija na 195 nastupa za "nerazure", ove sezone bio je strelac deset puta na 13 mečeva uz dve asistencije, a neki od njegovih golova doneli su ekipi Lućana Spaletija zlata vredne pobede i u Seriji A i u Ligi šampiona.

Iako već neko vreme nema dileme oko toga da li je najbolji argentinski špic, Ikardi je od debija za nacionalni tim u oktobru 2013. do danas zabeležio samo devet nastupa (!?), a nešto više od pet godina kasnije i PRVI gol!

Rezultati prijateljskih utakmica odigranih u Južnoj Americi: Čile - Honduras 4:1, Peru - Kostarika 2:3, Panama - Ekvador 1:2, Salvador - Haiti 1:0.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC