• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hteo je trejd i dobio: Znamo gde NEĆE Džej-Ar Smit!

Autor mondo.rs

Košarkaš koji je na svojevrstan način obeležio drugi Džejmsov neuspeh u pokušaju da stvori dinastiju u Klivlendu isprovocirao je Kavse da ga trejduju. Videćemo gde će otići, mada znamo gde neće...

Džej-Ar Smit (33, 198), jedan od igrača koji su na svojevrstan način obeležili drugi pokušaj Lebrona Džejmsa da od Klivlend Kavalirsa napravi šampionsku dinastiju, napustiće Ohajo pola godine nakon što je to uradio i sam "King".

Šuter iz Nju Džersija, čiju košarkašku karijeru pored meke ruke odlikuje i hronična nepredvidivost, treniraće odvojeno od ostalih dok se generalni menadžer Kobi Altman ne snađe oko samog trejda. Ne snađe, jer je u ovom trenutku pitanje ko bi preuzeo ovog NBA veterana sa zagarantovanim primanjima od 14,7 ove i 15,7 miliona dolara naredne sezone.

Smita su 2004. kao 18. pika draftovali Nju Orleans Hornetsi, od 2006. do 2011. nosio je dres Denver Nagetsa, a potom otputovao u Kinu gde je u dresu Golden Bulsa umeo da ubaci i 60 poena uz 14 trojki. Posle sezone u kojoj je četiri puta postigao 50 i više poena, a završio je prosekom od 34,4 po meču, napustio je Kinu i vratio se u NBA ligu, u redove Njujork Niksa sa kojima je nastupao do januara 2015.



Tada se, u trejdu u kom je učestvovala i Oklahoma, pridružio Kavalirsima u prvoj Džejmsovoj sezoni od povratka iz Majamija i kompletno leto proveo "na ledu", iako je tokom plej-ofa završenog porazom od Golden Stejta beležio prosečno 12,8 poena i 4,7 skokova.

Kada nisu uspeli dodatno da "opreme" Džejmsov tim za napad na titulu, u Klivlendu su se u septembru 2015. odlučili na jednogodišnji nastavak saradnje sa Smitom. Prva šampionska titula u istoriji franšize, osvojena posle vođstva Voriorsa od 3:1 u finalu, nije doneal dugoročan ugovor košarkašu koji je tokom šampionske parade bio prilično ekstravagantan i ponosan.



Ali, ko čeka - dočeka, pa su Kavalirsi nekoliko dana pre početka sezone 2016/17 ponudili tada uveliko 31-godišnjaku ugovor na četiri sezone vredan 57 miliona dolara, što je on sa zadovoljstvom prihvatio. Potreba za njegovim učinkom samo se pojačala posle poraza u još jednom finalu sa Golden Stejtom i odlaska Kajrija Irvinga u Boston, ali se dogodilo sve suprotno.

Smit je na neki način obeležio poslednje finale NBA lige, kada je u prvoj utakmici u Ouklendu u jeku napete završnice stigao do lopte i krenuo prema pogrešnom košu, odnosno ka svojoj polovini, na zaprepašćenje Džejmsa i ostalih saigrača, odnosno na oduševljene fanova Golden Stejta.

JRS
Izvor: YouTube



Voriorsi su dobili taj susret, kasnije i seriju, Džejms se pokupio i otišao u Los Anđeles, a Smit ostao u Klivlendu kao jedan od najslabijih pojedinaca (6,7 poena, 34 odsto iz igre) jednog od najslabijih timova lige ove sezone (2-13).

Smit je optužio Kavalirse da su krenuli u proces "tankovanja", odnosno jurenja poslednjeg mesta na kraju sezone, koje bi im donelo najveće šanse da biraju prvi na draftu, a tako javno izrečen stav doneo mu je i priliku da trenira sam i čeka trejd.

Gde? U Lejkerse sigurno ne…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC