• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simić raspoložen, Zvezda u četvrtfinalu (VIDEO)

Autor mondo.rs

Crveno-beli ubedljivo savladali TSC iz Bačke Topole, mada su gosti imali dobru šansu da povedu, ali je ona prekinuta greškom sudije.

 Simić raspoložen, Zvezda u četvrtfinalu (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Poslednji četvrtfinalista Kupa Srbije za sezonu 2018/19. je Crvena zvezda.

U ranije odloženoj utakmici zbog učešća crveno-belih u Ligi šampiona, aktuelni prvak i vodeći tim na tabeli Superlige savladao je drugoligaša TSC iz Bačke Topole 4:1 (1:0).

Sjajnu partiju pružio je dvostruki strelac Veljko Simić (39. i 71. minut), a mrežu gostiju pogodili su još Nikola Stojiljković u 50. i Dejan Joveljić iz penala u četvrtom minutu nadoknade.

Samo minut posle drugog gola Crvene zvezde, TSC je uspeo da smanji zaostatak pošto se Rašid Sumaila okliznuo i postigao autogol.

Četvrtfinale je 13. marta, polufinalni dvomeči su 17. aprila i 15. maja, a finale 30. maja u Nišu.

Vladan Milojević je - po običaju - značajno "promešao karte" i izostavio većinu igrača koji igraju na međunarodnoj sceni ili derbi mečeve u Superligi, kao što će biti predstojeće subote u Nišu, protiv drugoplasiranog Radničkog (19 časova, prenos na TV Arena Sport).

Među igračima koji su dobili šansu da se dokažu bio je i Brazilac Kafu, koji je motivisano ušao u utakmicu, imao nekoliko šansi, ali nije uspeo da učini i nešto konrektno. Najbiži pogotku bio je u 41. minutu kada je lepo nanizao nekoliko igrača gostiju, međutim, posle i očajno šutirao. U 60. minutu zamenio ga je Slavoljub Srnić.

Uz uobičajeno zapaženog Marka Marina, odličnu partiju prikazao je Veljko Simić. Pored dva gola propustio je i nekoliko prilika, baš kao i Nikola Stojiljković, koji je takođe mogao dodatno da uveđa golgeterski saldo.

Iako je Crvena zvezda od početka imala inicijativu i ukupno gledano apsolutno zaslužila pobedu, treba istaći da su gosti iz Bačke Topole značajno oštećeni u 17. minutu, kada je Ognjan Damnjanović izašao sam pred golmana Popovića, posle greške Gobeljića, ali su arbitri prekinuli akciju. Verovatno misleći da se radi o ofsajdu...

Crveno-beli su se ovom pobedom pridružili Radničkom, Partizanu, Spartaku, Mladosti, Radniku, Vojvodini i Napretku. Dakle, u četvrtfinalu Kupa Srbije ove sezone igraće samo superligaši.

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Babić, Sumaila, Hajdin – Jovičić, Krstičić – Kafu (60. Srnić), Marin (84. Milijaš), Simić – Stojiljković (76. Joveljić).

TSC: Jorgić – Bečelić, Skopljak (79. Branković), Lalić, Varga – Plavšić, Finković – Denković (66. Milićević), Milisavljević, Bastajić – Damnjanović.

Sudija: Lazar Tripković.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Precizan je bio Dejan Joveljić sa bele tačke za 4:1.

- PENAL za Crvenu zvezdu u četvrtom minutu nadoknade. Varga je oborio Joveljića, a Tripković pokazao na belu tačku.

- Poigravao se Marin pred svojim golom, potom i Babić ne baš dobro intervenisao, što je iskoristio Silađi da znažno šutira, ali je Popović odlično reagovao i sprečio goste da ponovo smanje  zaostatak. Bilo je to u 81. minutu.

- Dobar šut Marina u 73. minutu, ali je Jorgić ovaj put bio siguran. Čini se da je Simić svojim drugim golom rešio pitanje pobednika u ovom meču.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:1 od 71. minuta drugim golom Veljka Simića. Odlično je reagovao i udarcem glavom pogodio metu posle centaršuta Gobeljića. U akciji je učestvovao i Sumaila, koji se tako donekle iskupio za raniji autogol....

- Delovalo je da će gosti krenuti u napad posle autogola Sumaile, međutim, brzo su crveno-beli uspeli da povrate inicijativu.

- Sam je bio Veljko Simić pre protivničkim golom u 56. minutu posle glavom spuštene lopte Stojiljkovića, ali je neprecizno šutirao.

- GOOOL! TSC smanjuje zaostatak autogolom Rašida Sumaile u 51. minutu. Okliznuo se štoper Crvene zvezde i poslao loptu pored svog golmana.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 50. minuta golom Nikole Stojiljkovića. Uspeo je napadač crveno-belih da se upiše u strelce posle nekoliko promašenih šansi. Lepo se snašao u petercu gostiju posle akcije Veljka Simića i Kafua po desnoj strani.


- Odličan šut Hajdina u 49. minutu, nije uspeo Jorgić da uhvati loptu, ali ni da je Stojiljković potom pošalje u gol.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Crvena zvezda je bila mnogo opasnija i zasluženo vodi, ali je TSC značajno oštećen pri rezultatu 0:0.

- Sjajno dodavanje Krstičića u 43. minutu kroz odbranu gostiju, lopta je stigla do Marina, ali se odbila do Stojiljkovića, čiji je šut uspeo da odbrani Jorgić.

- Nanizao je Kafu protivničke igrače u 41. minutu, ali je potom očajno šutirao iz povoljne pozicije.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 39. minuta golom Veljka Simića. Marin ga je odlično proigrao, a on šutirao snažno levom nogom sa 15 metara. Uspeo je Jorgić da zakači loptu, ali ne i da je zaustavi na putu ka mreži.

- Još jednom preti Stojiljković, u 36. minutu, ali je opet Jorgić bio uspešan.

- Prvi šut u okvir gola uputio je Stojiljković u 26. minutu posle odličnog dodavanja Marina, ali je Jorgić uspeo da odbrani.

- Pokušao je Branko Jovičić udarcem sa distance u 19. minutu, ali je lopta pogodila jednog od igrača TSC-a i završila u korneru. Isti igrač zapretio je i u 24. minutu, ali je ovaj put lopta prošla pored gola.

- Velika greška sudije Lazara Tripkovića i njegovog pomoćnika Slobodana Pavlovića u 17. minutu! Bila je to gol-šansa za goste posle lošeg povratnog dodavanja Gobeljića ka Popoviću, Ognjan Damnjanović je bio sam pred golmanom Zvezde, ali je dosuđen ofsajd. Nije jasno zašto, kada je Zvezdin igrač poslednji igrao loptom...


- Dobar centaršut Stefana Hajdina i šut glavom Nikole Stojiljkovića u 15. minutu, ali malo pored gola.

- Konačno akcija vredna pomena. Gobeljić je odlično centrirao u 12. minutu, ali je Simić napravio faul u napadu, mada je Bečelić i pored toga uspešno intervenisao i otklonio opasnost pred Jorgićevim golom.

- Bez ikakvih uzbuđenja u prvih 10 minuta. Zvezda ima inicijativu, TSC se opredelio da vreba šansu iz kontre, ali zasad ništa značajno na terenu...

- Veoma loša poseta na tribinama Rajko Mitić stadiona. Manje od 1.000 gledalaca došlo je da gleda ovu utakmicu po hladnom i kišovitom vremenu. Identična situacija bila je i dan ranije kada su se sastali Srbija i Litvanija (4:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC