• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha: Želim unijeti dašak Japana u Nant

Autor mondo.ba

"Želim japanizirati klub. Unijeti dašak japanske kulture koja podrazumijeva rad, poštovanje, pravodobnost, volju... ", ističe Vahid Halilhodžić.

"Kanarinci" su dolaskom Vahida Halilhodžića pobjegli sa začelja tabele

Popularni Vaha je u posljednja četiri meča Lige 1 vodio tim do tri pobjede i jednog remija, što je donijelo skok na deseto mjesto francuskog prvenstva.

Ipak, mandat na klupi kluba u kojem je ostavio veliki trag kao igrač nije najbolje počeo.

Naime, Bordo je na Halilhodžićevom debiju došao do rutinske pobjede (3:0), a dva pogotka prednosti su imali nakon samo sedam minuta igre.

"Nikada mi se to nije dogodilo u trenerskoj karijeri. Pogledao sam oko sebe i pitao se - 'Vahide, što se događa? Zašto si ovdje?' Na poluvremenu smo gubili sa 0:3. Svi su očekivali da ću galamiti u svlačionici. Ipak, pokušao sam biti pozitivan. Igračima sam rekao - 'Momci, izgubićemo ovu utakmicu, ali nema veze. Pobijedićemo u sljedećoj. Sada je bitnije nešto drugo. Izgubili smo prvo poluvrijeme, ali remiziraćemo u drugom poluvremenu!' Tako je i bilo. Tako je sve krenulo", rekao je Halilhodžić.

Bh. stručnjak je donedavno bio selektor reprezentacije Japana, sa kojom je izborio učešće na proteklom Mundijalu ali nije imao priliku da je predvodi sa klupe u Rusiji.

Ali, zemlja "samuraja" je ostavila veliki trag na Mostarcu koji želi Nant "japanizirati".

"Želim japanizirati klub. Unijeti dašak japanske kulture koja podrazumijeva rad, poštovanje, pravodobnost, volju... Kako možete kasniti na trening, a primate visoku platu?", upitao se Halilhodžić koji je u igračkoj karijeri u Francuskoj pored Nanta nastupao za Pari Sen Žermen, dok je kao trener takođe vodio PSŽ, Lil i Ren.

Nant u narednom kolu igra dočekuje Anžer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC