• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđena zajednička kandidatura za EP 2028 i SP 2030

Autor mondo.rs

Ministri sporta Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije potvrdili zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.

Na sastanku ministra omladine i sporta Srbije Vanje Udovičića, Bugarske Krasena Kraleva, Rumunije Konstantina Bogdana Mateia i zamenika ministra kulture i sporta Grčke Jorgosa Vasilijadisa, zvanično je potvrđeno da će ove četiri države podneti zajedničku kandidaturu za organizaciju ta dva takmičenja.

U obraćanju predstavnicima medija, zvaničnici su istakli da je ova inicijativa potvrda izuzetno razvijenih i sadržajnih odnosa njihovih država, da predstavlja pozitivan izazov koji će doprineti regionalnom na napretku svim poljima angažmana, da će se veoma pozitivno odraziti na dalji razvoj i popularizaciju fudbala i sporta u njihovim sredinama, te da će eventualno donošenje odluke da se jedno od ovih prvenstava održi u spomenutim zemljama Balkana višestruko pozitivno uticati na druge važne oblasti poput infrastrukture, turizma, ekonomije, kulture i tehnološkog razvoja zemalja - kandidata, saopštilo je srpsko resorno ministarstvo.

"Zahvalan sam mojim uvaženim kolegama iz nama bliskih država Grčke, Bugarske i Rumunije na otvorenosti i spremnosti da se zajedno posvetimo realizaciji ovog ambicioznog cilja. Činjenica da se sastajemo ovako brzo posle iznošenja ove ideje na nedavnom sastanku kvadrilaterale u Varni je potvrda zainteresovanosti svih nas da se što pre konstruktivno posvetimo razmatranju narednih aktivnosti koje organizacija manifestacije bez presedana po svojoj važnosti, renomeu i veličini na ovim prostorima podrazumeva", istakao je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić u svom obraćanju.

On je dodao da naše četiri zemlje u ovaj zajednički projekat ulaze ponosne na našu saradnju, prijateljstvo, istorijske veze, kulturu, sportsku tradiciju i uspehe - sa željom da na Evropskoj i svetskoj pozornici u bliskoj budućnosti afirmišemo naše države i region u smislu najviših vrednosti sporta i sposobnosti da priredimo domaćinstvo ovim eminentnim takmičenjima.

"Sigurni smo da će ova inicijativa stvoriti još mostova prijateljstva i saradnje između naših naroda, i da ćemo se zajedno radovati od 2024. godine - kada se bude donosila odluka o ovom projektu. Želim nam svima u realizaciji ove sjajne ideje uspeh i mnogo sreće“, dodao je Udovičić.

Uz razmatranje organizacije Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu, ministri su istakli da bi ovaj model saradnje u budućnosti mogao biti primenjen i na druge manifestacije iz oblasti sporta i projekte posvećene omladini njihovih zemalja, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC