• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikitović trgao Olimpiju!

Autor mondo.rs

U regionalnom debiju pod vođstvom srpskog trenera, šampion Slovenije prekinuo niz poraza.

Posle pet uzastopnih neuspeha - Olimpija je pobedila!

Na kraju nedelje u kojoj je "zmajčeke" preuzeo mladi srpski trener Aleksandar Nikitović, Ljubljančani su u "Stožicama" savladali FMP, ostvarivši prvi "jadranski" trijumf nakon mesec i po.

Posle borbenog duela, rešenog u penal završnici, radovali su se na klupi domaćih, jer su popravili skor i pomakli se sa začelja tabele:

Olimpija - FMP 88:86 (16:21, 17:12, 22:22, 33:31)

Duel koji je trajao dva sata i osam minuta odlučen je u poslednjih 60 sekundi, tokom kojih su domaći ostali mirniji na liniji za slobodna bacanja.

Blaž Mesiček je 22 sekunde pre kraja postavio 83:80, kaznio prethodna tri promašaja Stefana Pota sa "crte" i doneo prednost slovenačkom timu, koja se u dramatičnoj završnici ispostavila dovoljnom za trijumf.

Nesportski faul Marka Jeremića učinio je da Olimpija sedam sekundi pre kraja ima uzastopne šanse da "overi" pobedu i to je i učinila, iako na liniji penala nisu blistali ni Roko Badžim (1/2), ni Marko Simonović (0/2).

"Panterima" je u preostalom vremenu bilo omogućeno da samo ublaže poraz, što su i učinili Potovim pogocima sa "crte", dok su se Nikitovićevi igrači pozdravljali i hrabrili, nakon trijumfa koji nagoveštava njihov izlazak iz krize.

Iscrpljujući meč slovenačkog i srpskog tima protekao je u prednosti Beograđana u prvom delu i smenama u vođstvu do završnice. Poslednji put bilo je nerešeno šest minuta pre kraja (60:60), a Luka Lapornik je tada preuzeo inicijativu i ubacio do kraja 15 od svojih 17 poena.

Iskusni Slovenac "vezao" je u tim trenucima devet poena, zajedno sa krilnim centrom Marvinom Džounsom pokrenuo je Olimpiju, a Mesiček je u finišu zajedno sa njima pogurao ekipu ka veoma važnom trijumfu.

Među "panterima" je ponovo najistaknutniji bio centar Dragan Apić i vodio je ekipu sa 21 poenom i pet skokova, u utakmici nakon koje će FMP dočekao pauzu sa skorom 4-5.

Rezultati 9. kola:

Partizan - Zvezda 71:77
Olimpija - FMP 88:86
Mega - Cibona u toku

u nedelju

Cedevita - Krka 19.00

u ponedeljak

Zadar - Budućnost 18.00
Mornar - Igokea 21.00

Tabela: Zvezda 9-0, Budućnost 6-2, Mega 6-2, Cedevita 4-4, Partizan 4-5, FMP 4-5, Zadar 3-5, Igokea 3-5, Cibona 3-5, Krka 3-5, Olimpija 3-6, Mornar 2-6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC