• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibonin Marić "poštedeo" Megu

Autor mondo.rs

Tim Dejana Milojevića u uzbudljivoj završnici stigao do sedme pobede u ABA ligi, čime je obezbedio još nedelju dana u vrhu tabele.

 Cibonin Marić "poštedeo" Megu Izvor: MN PRESS

Poraz, pobeda, poraz, pobeda!

U takvom je ritmu ekipa Mega Bemaxa, nakon maltene senzacionalne serije od pet trijumfa na startu regionalnog takmičenja.

U meču 9. kola, beogradski klub koji kao domaćin igra u Sremskoj Mitrovici, slavio je protiv Cibone rezultatom 82:80 (15:18, 22:22, 27:22, 18:18).

Mega je tako popravila skor na 7-2 i čeka ishod utakmice Zadar - Budućnost u ponedeljak uveče, da bi saznala da li će na dvonedeljnu pauzu otići kao drugoplasirana u ABA ligi, ili na deobi druge i treće pozicije.

Dramatičan finiš, u kome je Milojević posle nesmotrenog faula utrčao u teren da "zgromi" mladog reprezentativca Andriju Marjanovića, okončan je promašenim šutem za tri poena Igora Marića, koji je - doduše, iz nimalo lake pozicije - propustio šansu da donese trijumf Zagrepčanima.

Cibona (3-6) je kompletirala i treći mini-ciklus sa tri ista ishoda. Ove sezone nanizala je tri poraza, tri pobede i sada opet tri poraza.

Nezadrživi Gruzijac Goga Bitadze nanizao je 28 poena, šest skokova i tri blokade, a bek Luka Ašćerić 16 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Na drugoj strani je najviše pružio Ivan Novačić (14 poena), dok je srpski plejmejker Marko Ljubičić sakupio 12 poena, pet skokova i šest asistencija, ali uz slabe procente šuta - 3/10 za dva, trojke 1/7 i slobodna bacanja 3/7!

Cibona je bila bolja u prvom poluvremenu, pogotovo u drugoj četvrtini, kada je čak četiri puta išla do "plus osam".

Mega se pribrala u finišu tog dela utakmice i odradila prvu polovinu serije od 10:0, zahvaljujući kojoj je u 22. minutu preokrenula na 42:40. Usledilo je malo rezultatske "klackalice", pa nova serija domaćih, ovog puta od 9:0, u režiji Bitadzea i Janjića - 54:46.

Time ipak nije slomljen otpor "cibosa", koji su se preko Uljarevića i Novačića vratili u meč do kraja treće deonice (64:62), da bi Uljarević trojkom i Džeferson poslali Megu u nenadani deficit od 64:67.

Drama je nagoveštena u 37. minutu, kada su Ašćerić i Novačić trojkama doneli svojim ekipama kratkotrajna vođstva od 74:73, odnosno 74:76.

Usledila je serija Mege od 7:2, u kojoj su svi poeni bili delo Bitadzea, uključujući koš i dodatno bacanje i lake poene na sjajnu asistenciju Mokoke, za 81:78 na 14 sekundi pre kraja.

Taman kada se učinilo da je pobeda nadohvat ruke, početnički  je pogrešio Marjanović. Šest sekundi pre kraja naseo je na fintu Uljarevića i faulirao ga pri šutu za tri, ali mladi plejmejker Cibone je iskoristio samo dva od tri slobodna bacanja - 81:80.

Ašćerić je posle brzog faula takođe bio nesiguran (82:80) i Mega je u poslednjih pet sekundi strepela od izjednačenja i produžetka, ali i od šokantnog poraza.

Na sreću Milojevića i njegovih izabranika, Igor Marić je promašio trojku za "biti il' ne biti"...

Mega će takmičenje u ABA ligi nastaviti 10. decembra, gostovanjem u Podgorici.

REZULTATI 9. KOLA:

Partizan - Zvezda 71:77
Olimpija - FMP 88:86
Mega - Cibona  82:80

u nedelju:

Cedevita - Krka 19.00

u ponedeljak:

Zadar - Budućnost 18.00
Mornar - Igokea 21.00

TABELA: Zvezda 9-0, Mega 7-2, Budućnost 6-2, Cedevita 4-4, Partizan 4-5, FMP 4-5, Zadar 3-5, Igokea 3-5, Krka 3-5, Olimpija 3-6, Cibona 3-6, Mornar 2-6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC