• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel u odabranom društvu

Autor mondo.ba

Poznati su svi učesnici i potencijalni protivnici Banjalučana u osmini finala EHF Čelendž kupa, koja je na programu u februaru.

 EHF Čelendž kup učesnici osmine finala RK Borac m:tel protivnici Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Duplom" pobjedom protiv Vogošće, u bh. derbiju trećeg kola EHF Čelendž kupa, rukometaši banjalučkog Borca m:tel poslije 14 godine zimovaće u Evropi.

Tim Mirka Mikića, iako je takmičenje započeo u drugom kolu, a Vogošća u trećem, pokazao da je trenutno mnogo kvalitetniji rival, pa je nakon minimalne pobjede u prvom meču 23:22, u veoma dobro popunjenom "Boriku", u revanšu, ostvario ubjedljiv trijumf 30:18 i tako ukupnim rezultatom 53:40 izborio nastup u narednoj rundi takmičenja.

A u osmini finala, "crveno-plave" daleko teži izazovi.

Ono što je sigurno, u odabranom društvu neće biti Partizana. U trećem kolu "crno-bijeli" nisu uspjeli da eliminišu finski Diken, iako su u Beogradu slavili sa pet golova razlike (33:28). Ipak, u Helsinkiju je pretrpljen ubjedljiviji poraz (25:32), pa su Finci prošli dalje.

Među 16 najboljih, uz Borac m:tel, plasman su izborili belgijski Vize, Mašeka (Bjelorusija), Dukla iz Praga (Češka), AEK Atina (Grčka), Ramat Hašron (Izrael), portugalska Madeira, Bukurešt (Rumunija), Dinamo-Viktor i Neva iz Rusije, Povaška Bistrica (Slovačka), Donbas iz Ukrajine, Arendal (Norveška), Berhem iz Luksemburga i litvanski Viljnus, te već pomenuti Diken.

Žrijeb osmine finala zakazan je za 27. novembar. Prvi mečevi igraće se 9. i 10. februara naredne godine, dok su revanš utakmice sedam dana kasnije.

Prošle sezone šampion je bila rumunska ekipa Potaisa Turda, koja je u finalu slavila protiv atinskog AEK-a (33:22, 26:27).

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Izbjeci Rumune

Grci, Rusi i Rumuni su za izbjeci

Spreman

@Izbjeci Rumune Ma Borac je spreman za sve protivnike...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC