• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ruža Hrvatska" orila se na dočeku tenisera

Autor mondo.rs

Nekoliko hiljada građana Zagreba pozdravilo je osvajače Dejvis kupa na Trgu bana Jelačića

Za tenisere hrvatske reprezentacije, koji su osvojili drugi put u istoriji titulu u Dejvis kupu, priređen je doček u centru Zagreba.

Hrvatski reprezentativci stigli su na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman letom iz Pariza oko 14.30 časova, a avion je tradicionlano poprskan vatrogasnim vodenim topom, a potom su osvajače "salatare" dočekale mažoretkinje i crveni tepih.

Oni su specijalnim autobusom otišli na Trg bana Jelačića gde je održana centralna proslava.

Više hiljada građana pozdravilo je u centru grada hrvatske tenisere koji su u Lilu u finalu Dejvis kupa savladali Francusku rezultatom 3:1.

Po dolasku ih je pozdravila grupa Zaprešić boys pesmom "Igraj moja Hrvatska", a oni su redom, praćeni ovacijama okupljenih građana, izlazili na pozornicu.

"Bonžur Zagreb. Biti svetski prvak i dočekan ovako je kao iz snova. Hvala svima na podršci, presrećni smo što smo doneli ovaj trofej u Hrvatsku i pokazali svima da smo najbolji", rekao je najbolji hrvatski teniser Marin Čilić.

Posle intoniranja hrvatske himne, nekoliko pesama otpevali su i teniseri, a prednjačio je Borna Ćorić kada je kao vođa navijača zapevao "Bježite ljudi, bježite iz grada".

Orilo se i "Daj Francuze da se igramo", a atmosfera je stigla do usijanja kada je Prljavo kazalište zapevalo "Ružu Hrvatsku".

Ipak, to je bio daleko skromniji doček od onog koji je u Zagrebu priređen fudbalerima Hrvatske, kada su letos osvojili drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Članovi Dejvis kup selekcije Hrvatske posle proslave na trgu dobiće i odlikovanja Republike Hrvatske iz ruku predsednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC