• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanci: Borac m:tel je najpoznatiji klub BiH!

Autor mondo.ba

Protivnik banjalučkom Borcu m:tel u osmini finala Čelendž kupa je litvanski VHC Šviesa iz Viljnusa.

 VHC Sviesa iz Viljnusa o RK Borac Izvor: MONDOVedran Ševčuk

Tim iz Viljnusa, koji na litvanskom jeziku znači svjetlost ("šviesa"), u februarskom dvomeču će pokušati da se domogne plasmana među osam najboljih u evropskom takmičenju.

Na svojoj Fejsbuk stranici, Litvanci su istakli da je žrijeb u Beču odlučio da odmjere snage sa najpoznatijim klubom u Bosni i Hercegovini.

"Naš protivnik je najpoznatiji klub u BiH. Borac je ostvario sve četiri pobjede u dosadašnjoj fazi Čelendž kupa - dva puta je savladao azerbejdžanski Baki, a potom i drugoplasirani tim iz BiH Vogošću. Višestruki je šampion Jugoslavije i Bosne i Hercegovine. Šampionat bivše države je osvajao sedam puta, a od samostalnosti BiH, Borac je podigao četiri šampionska pehara ( (2013, 2014, 2015. i 2017)", s izuzetnim respektom Litvanci su pisali o crveno-plavima, ali su zaboravili da napomenu da je Borac m:tel nekadašnji prvak Evrope (1976) i osvajač Kupa IHF (1991).

Ipak, naveli su da je Borac m:tel prošle sezone osvojio Kup BiH, ali i završio na četvrtom mjestu u Premijer ligi BiH u kojoj je titulu osvojio ljubuški Izviđač. U tekstu se navodi da je u aktuelnoj sezoni, banjalučki klub još gore startovao i čini se upravo u tome vide svoju šansu.

"Trenutno su Banjalučani tek na devetoj poziciji sa 10 osvojenih bodova iz sedam mečeva, a tri boda se osvajaju za jednu pobjedu. Ipak, veoma interesantno je i to da je Borac u Čelendž kupu oba puta savladao trećeplasiranu Vogošću", zaključili su Litvanci.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC