• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matjaž Kek: Biti selektor je čast i zadovoljstvo

Autor mondo.ba

Donedavni trener Rijeke Matjaž Kek (57) i službeno je imenovan novim selektorom reprezentacije Slovenije.

 Matjaž Kek: Biti selektor je čast i zadovoljstvo Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Keku će ovo biti drugi mandat na klupi Slovenije nakon što je vodio reprezentaciju od 2007. do 2011. godine. U prvom mandatu je u 49 utakmica ostvario po 20 pobjeda i poraza, te devet neriješenih ishoda.

Pod njegovim vođstvom Slovenija je stigla do najvišeg mjesta na tabeli Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), 15. mjesta u jesen 2010. godine, a Kek je uz Srećka Kataneca jedini koji je Sloveniju vodio na neko veliko takmičenje.

"To je čast i zadovoljstvo kada ti povjere mjesto selektora tvoje države. Radi se o nacionalnom ponosu, ali i izazovu i strašnom motivu," rekao je Kek, pojašnjavajući svoju poziciju i prihvatanje novog posla, nakon niza neuspjeha reprezentacije koja je u Ligi nacija pala u zadnji četvrti rang.

"Za reprezentaciju moraju igrati oni koji su u određenom trenutku najbolji po ocjeni selektora i spremni dati sve od sebe", prokomentirao je Kek situaciju s nekoliko igrača koji su već najavili da iz raznih razloga za nju neće nastupati.

Pod Kekom Slovenija je nastupila 2010. na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi gdje je osvojila treće mjesto u grupi iza SAD i Engleske, a ispred Alžira.

Katanec je vodio Sloveniju na Evropskom prvenstvu 2002. godine u Belgiji i Holandijij, te Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji i na oba takmičenja je bila zadnja u grupi.

Kek će za kormilom naslijediti Tomaža Kavčića (64) koji je u novembur dobio otkaz zbog serije loših rezultata. Slovenci su pod Kavčićevim vođstvom odigrali sedam utakmica ostvarivši samo jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC