• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska PornHub prevara od 30 miliona dolara

Autor mondo.rs

Sajber kriminalci napravili štetu od skoro 30 miliona dolara zloupotrebivši računare korisnika, koji su posećivali PornHub sajt.

 Ruska PornHub prevara od 30 miliona dolara Izvor: Promo/Kaspersky Lab

Šest hakera iz Rusije i dva iz Kazahstana opruženi su za sajber kriminal, kojim su napravili štetu od preko 29 miliona dolara, skladišteći reklame na kompjuterima posetilaca PornHub sajta i to bez njihovog znanja. Reklame, koje nikad nisu pregledane, koje su trebale da budu plasirane onlajn, pronađene su na kompjuterima posetilaca najvećeg sajta za odrasle.

Ruski i kazahstanski hakeri su uzimali novac od klijenata, a reklame nikad nisu objavili, nego su lažirali prikaze koristeći se mrežom od 89 kompjuterskih servera i uz pomoć 31 internet domena. Prevaru je otkrila kompanija Proofpoint, koja je uspešno objasnila model prevare FBI timu, koji je otvorio istragu i kasnije otkrio identitet kriminalaca.

Prevaranti su, koristeći se hakovanim “pop up“ prozorom pozivali korisnike PornHub sajta da instaliraju Adobe Flash dodatak, kako bi nastavili sa posetom sajtu, koji je zapravo bio paravan za klik kampanju plasiranu sa lažnih sajtova i servera. Na osnovu toga kriminalci su stavljali reklame na računare korisnika, prikupljajući klikove kad god im zatrebaju, kako bi pravdali dobijeni novac, a da reklame nikad nikome i nisu prikazane.

Ukoliko vas zanima još tehničkih detalja u vezi sa ovom prevarom, potražite ih na linku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS