• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko nastavlja u Ligi šampiona, a ko će u Ligu Evrope...

Autor mondo.rs

Naziru se klubovi koje će 17. decembra zanimati ishod žreba za "nokaut" fazu.

Pred poslednjih 90 minuta u grupnoj fazi Lige šampiona 2018/19 ostala su samo još ČETIRI mesta u osmini finala!

Dve od te četiri pozicije i dalje čekaju klubove iz "grupe smrti", u kojoj je samo Crvena zvezda ostala bez izgleda da nastavi takmičenje u Ligi šampiona, ali ne i Ligi Evrope.

Ostale dve dileme su: Inter ili Totenhem iz Grupe B, odnosno Lion ili Šahtjor iz Grupe F.

Za sada znamo da će 17. decembra na žrebu Barselona, Real Madrid i Porto biti u prvom šeširu, Šalke i Roma u drugom, dok će se Borusija, Atletiko, Bajern, Ajaks, Mančester siti, Juventus i Mančester junajted tek boriti za povlašćeni status pred eliminacije koje počinju u martu 2019. a završavaju se finalom na "Metropolitanu" u Madridu 1. juna.

EKSKLUZIVNO: NAPOLI - CRVENA ZVEZDA 3:1

Kada je žreb za šesnaestinu finala Lige Evrope u pitanju, a tamo su mesto obezbedili Leverkuzen, Cirih, Dinamo Zagreb, Arsenal, Ajntraht, Lacio i Čelsi, za sada je poznato da će iz Lige šampiona "uskočiti" Briž, Benfika i Valensija.

Takmičenje u Evropi ove sezone završiće Jang bojs, AEK Atina, PSV Ajndhoven i Monako, dok Crvena zvezda, Lokomotiva ili Galatasaraj, Hofenhajm, odnosno Viktorija ili CSKA i dalje imaju šanse da dočekaju proleće u Evropi.

Utakmice osmine finala Lige šampiona i šesnaestine finala Lige Evrope počinju od 12, 13. i 14. februara, revanši su na programu od 5, 6. i 7. marta, a žreb je 17. decembra u 12 odnosno 13 časova.

HRABROST NEDOVOLJNA ZA BOD U GOSTIMA

Grupa A

Tabela: Atletiko 12, Dortmund 10, Briž 5, Monako 1.

Poslednje kolo (11. decembar): Briž - Atletiko, Monako - Dortmund.

Atletiko i Borusija su u osmini finala, s tim da Madriđani imaju priliku da overe prvo mesto pobedom u Brižu, koji je siguran učesnik šesnaestine finala Lige Evrope. Dortmund bi morao da pobedi u Monaku i sačeka eventualni kiks Atletika u Belgiji.

Grupa B

Tabela: Barselona 10, Totenhem 7, Inter 7 PSV 1.

Poslednje kolo (11. decembar): Barselona - Totenhem, Inter - PSV.

Barselona je osvojila prvo mesto u grupi, kao jedini klub koji je bio u osmini finala i pre 5. kola. Totenhem je pobedom nad Interom od 1:0 stekao prednost u međusobnom skoru, ali "pevce" čeka teži zadatak - gostovanje na "Kamp nou", dok "nerazuri" kod kuće dočekuju prežaljeni PSV. Ako Englezi i Italijani budu imali isto bodova posle šest kola, Inter će u Ligu Evrope.

Grupa C

Tabela: Napoli 9, PSŽ 8, Liverpul 6, Crvena zvezda 4.

Poslednje kolo (11. decembar): Liverpul - Napoli, Crvena zvezda - PSŽ.

Najjača i najkomplikovanija grupa ove sezone samo je neznatno "razrešena" ove večeri u 5. kolu - Crvena zvezda nema više šanse za plasman u "nokaut" fazu Lige šampiona, ali ima za šesnaestinu finala Lige Evrope i za to joj je potrebna pobeda 11. decembra nad Pari sen Žermenom u Beogradu uz poraz Liverpula kod kuće od Napolija.

"Redse" samo pobeda od dva gola razlike nad Italijanima vodi dalje. PSŽ ima bolji međusobni skor od Liverpula, ali ne i od Napolija, što je važno za slučaj da neki od timova budu poravnati po osvojenim bodovima na kraju.

Grupa D

Tabela: Porto 13, Šalke 8, Galatasaraj 4, Lokomotiva 3.

Poslednje kolo (11. decembar): Galatasaraj - Porto, Šalke - Lokomotiva.

Pobeda Lokomotive nad Galatom značila je i da će Porto i Šalke igrati za prvo mesto, a ono je pripalo Portugalcima. nemci su svakako drugi, pa će Rusi u poslednjem kolu u Gelzenkirhenu morati da igraju na pobedu i čekaju bar remi Turaka u Istanbulu. Ako Galata i Lokomotiva budu imali isto bodova, bolje stoji turski klub i on će u Ligu Evrope.

Grupa E

Tabela: Bajern 13, Ajaks 11, Benfika 4, AEK 0.

Poslednje kolo (12. decembra): Ajaks - Bajern, Benfika - AEK.

Bajern ima dva boda prednosti nad Ajaksom, koje će braniti upravo u Amsterdamu, dok će Benfika i AEk igrati za prestiž i novčanu nagradu.

Grupa F

Tabela: Siti 10, Lion 7, Šahtjor 5, Hofenhajm 3.

Poslednje kolo (12. decembra): Šahtjor - Lion, Siti - Hofenhajm.

Siti je prošao, ali nije obezbedio prvo mesto, koje mu garantuje remi sa Hofenhajmom na "Etihadu". Zanimljivije će biti u Harkovu gde će Šahtjor i Lion igrati eliminacionu utakmicu (s tim da Francuzima igra i remi). Hipotetički, Hofenhajm pobedom u Mančesteru ima priliku da uđe u Ligu Evrope ako u isto vreme Šahtjor izgubi od Liona.

Grupa G

Tabela: Real 12, Roma 9, Viktorija Plzenj 4, CSKA 4.

Poslednje kolo (12. decembra): Real - CSKA, Viktorija Plzenj - Roma.

Viktorija i CSKA imaju po četiri boda, s tim da prvi dočekuju Romu, a drugi gostuju Realu. Ako i posle šest kola ostanu poravnati u bodovima, bolja će biti Viktorija (2:2 u Plzenju, 1:2 u Moskvi). Trostruki uzastopni prvak Evrope, Real, pobedom u Rimu overio je prvo mesto grupi.

Grupa H

Tabela: Juventus 12, Junajted 10, Valensija 5, Jang bojs 1.

Poslednje kolo (12. decembra): Jang bojs - Juventus, Valensija - Junajted.

Juventus i Junajted idu u osminu finala, ali pitanje kojim redosledom. Juventusu samo pobeda nad Jang bojsom u gostima garantuje prvo mesto, jer je Mančester bolji u međusobnim mečevima (0:1 na Old trafordu, 1:2 na Juventus areni). Valensija je siguran učesnik "nokaut" faze Lige Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC