• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astana strepi, Rapid "okrenuo" Spartak

Autor mondo.rs

U prva dva meča 5. kola Lige Evrope bečki Rapid poslije preokreta u posljednjih deset minuta stigao do pobjede protiv Spartaka u Moskvi. Dinamo Kijev obezbijedio proljeće u Evropi

Benjamin Verbić postigao je gol u Astani kojim je Dinamo Kijev definitivno obezbijedio proljeće u Ligi Evrope. Ukrajinci su pobijedili 1:0, a pogodak Slovenca dogodio se u 29. minutu poslije vrlo lijepe akcije i asistencije Viktora Cigankova.

Astana je doživjela prvi poraz u Grupi K, što je francuskom Renu otvorilo mogućnost da je do kraja takmičenja po grupama prestigne i prezimi u Evropi.

Ipak, u slučaju kiksa Rena, Astana će se već večeras pridružiti Kijevljanima.

Dinamo je prvi sa 11 bodova, predstavnik Kazahstana ima osam, Ren tri, a Jablonec dva.

Česi večeras igraju protiv Rena, a u posljednjem kolu Francuzi dočekuju Astanu, dok Jablonec putuje u Kijev.

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina odigrao je 90 minuta za Astanu.

Zanimljivo je bilo i u Moksvi, gdje je Spartak propustio priliku da u završnicu Grupe G uđe sa odlične pozicije. Ne samo da nisu pobijedili, već su crveno-bijeli u finišu utakmice dozvolili Rapidu iz Beča da napravi potpuni preokret – 2:1.

Austrijanci su  drugim trijumfom u Ligi Evrope izbili na prvo mjesto, ali je pitanje da li će na njemu ostati i poslije meča u Glazgovu, gdje se sastaju Rendžers i Viljareal.

Ze Luis je u 20. minutu pobjegao odbrani Rapida i doveo Spartak u vođstvo. Rusi su prednost čuvali sve do posljednjih deset minuta. Prvo je u 80. minutu odbrana Moskovljana zaboravila na Merta Muldera, koji je ostao sam poslije kornera i sa ivice peterca glavom matirao Artema Rebrova.

U prvom od četiri minuta sudijske nadoknade još jednom je kapitulirala odbrana Spartaka. Vrlo loše je reagovala i dozvolila da prođe lucidan pas u prostor Stefana Švaba za Filipa Šobezbergera.

Na tabeli Rapid ima sedam bodova i utakmicu više, Viljareal je drugi sa šest, dok Rendžers ima pet. Na začelju je sada Spartak sa pet bodova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC