• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukina jesen: Na čelu strelaca Bundesa, Lige Evrope...

Autor mondo.rs

Srpski napadač i ove nedelje pokazao da je u odličnoj formi.

 Luka Jović najbolji strijelac Bundeslige i Lige Evrope Izvor: MN PRESS

Luka Jović igra sezonu karijere.

Mladi napadač, koji će 23. decembra proslaviti 21. rođendan, dao je veliki doprinos trijumfu svog Ajntrahta u derbiju Lige Evrope protiv Olimpik Marseja. Na stadionu Frankfurta on je postigao svoj 13. i 14. gol ove sezone, u 17. nastupu.

Koliko reprezentativcu Srbije prija evro-takmičenje pokazuje i to da nije bio strelac samo u jednoj utakmici, jer je pogađao u oba duela protiv Olimpika, kao i protiv Lacija kod kuće i Apolona na Kipru.

"Srećni smo jer smo osvojili grupu i jer sam dao doprinos", skromno je Jović poručio posle utakmice u kojoj se istakao na čelu kolone golgetera i u tom takmičenju.

U "peticima" bolji samo Mesi!

Ako računamo Lige petice, tamošnje kupove i Evropu, više golova od Jovića (14) postigao je semo Lionel Mesi - 15.

U Ligi Evrope, Luka Jović deli prvo mesto liste strelaca sa napadačem Salzcburga Munasom Daburom (obojica po pet pogodaka), s tim da je na terenu proveo skoro 200 minuta manje od Izraelca.

Istovremeno, najefikasniji srpski napadač u Bundesu deli prvo mesto sa svojim saigračem Sebastijanom Alerom i ofanzivcem Borusije Dortmund Pakom Alkaserom i svi su postigli po devet pogaka.



Zbog takvog Jovićevog učinka, svake nedelje pojavi se nova informacija o imenu kluba koji je za njega zainteresovan. Ovog petka, takva vest stiže iz Italije, gde tvrde da je za njega zainteresovana Roma.

"Uz Pjateka iz Đenove, 'vučica' razmišlja i o Luki Joviću. Njegov agent Fali Ramadi zastupa i Matiju Nastasića iz Šalkea, kao i Čengiza Undera (vezistu Rome), sa kojim sportski direktor Rome Monći pregovara o novom ugovoru turskog fudbalera", piše portal "corrieregiallorosso".

Podsetimo, ove jeseni su kao naredni Jovićevi klubovi pominjani i Bajern, Liverpul i Barselona. Ipak, pre svega toga očekuje se da Ajntraht iskoristi klauzulu u ugovoru i da ga definitivno otkupi od Benfike, jer je on i dalje u statusu pozajmljenog igrača lisabonskih "orlova".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC