• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurđević: Došlo vrijeme za slavlje u Živinicama

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Borac m:tel nije imao previše uspjeha na gostovanjima Konjuhu, ali u redovima "crveno-plavih" nadaju se da će u subotu (19 časova) loša tradicija biti prekinuta.

 RK Konjuh Živinice RK Borac m:tel 10. kolo Premijer liga BiH najava Vladan Đurđević Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nije RK Borac m:tel imao previše uspjeha na gostovanju u Živinicama, gdje su rukometaši Konjuha neprikosnoveni u duelima sa Banjalučanima.

U 2017. godini, odnosno u dvije prethodne sezone, na sve tri utakmice u Živinicama slavio je domaći tim (20:19, 30:25, 30:26).

U redovima "crveno-plavih" smatraju da je konačno došlo vrijeme za slavlje u ovom gradu, a putokaz bi trebalo da bude utakmica koju su ovi rivali igrali u srijedu. Tada je u "Boriku", u prvom meču osmine finala Kupa BiH, Borac m:tel slavio 33:29.

"Konjuh nije nimalo lak protivnik, što smo mogli vidjeti i u srijedu. Ne treba da ih potcjenjujemo, ali ni precjenjujemo. Mislim da rezultat iz 'Borika' nije objektivan i da smo trebali slaviti ubjedljivije. Ipak, u subotu očekujem da pružimo partiju bar na nivou one u Banjaluci od prije dva dana", poručio je prvotimac Borca m:tel Vladan Đurđević.

Za razliku od evro-utakmica, Banjalučani u domaćem prvenstvu nikako da prorade. U dosadašnjih sedam utakmica upisana su po tri trijumfa i poraza, te remi.

"Poslije poraza u Doboju, vezali smo nekoliko pobjeda, ali niti jedna od njih nije došla u ligaškoj utakmici. Moramo se vratiti pobjedama i u Premijer ligi BiH. Smatram da, ako damo sve od sebe, ne bi trebalo biti problema", istakao je Đurđević, te dodao:

"Konjuh je neugodan rival. Par godina igram u Premijer ligi BiH, a nijednom nisam uspio da pobijedim na njihovom terenu, tako da se nadam da će sutra biti taj prvi put da donesemo pobjedu iz Živinica."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac m:tel trenutno je devetoplasirani klub u domaćem prvenstvu. Ipak, u obzir treba uzeti činjenicu da Banjalučani tek treba da odigraju dvije zaostale utakmice, a ukoliko uspiju da osvoje maksimalan broj bodova, pridružiće se ekipama iz samog vrha tabele.

"Imamo dvije utakmice manje, a sa eventualna tri trijumfa, Borac m:tel stigao bi među četiri prvoplasirane ekipe. Ništa nije alarmantno i ne bi trebalo biti problema", naglasio je krilni rukometaš.

"Crveno-plavo" igrali su po sistemu toplo-hladno, ali vjeruju da će konačno krenuti u seriju pobjeda, kojom bi napredovali na tabeli Premijer lige BiH.

"Poslije dobro odigranih utakmica, nesvjesno dopuštamo sebi opuštanje. Ovakva ekipa kao što smo mi to sebi ne smije raditi. Ako ne dajemo maksimum, i najlošija ekipa nas može dobiti, ali isto tako i mi možemo svakoga da pobijedimo ako damo sve od sebe. To smo pokazali protiv Vogošće, gdje smo odigrali sjajno, ali smo se onda opustili protiv Konjuha. Pobijedili smo, ali objektivno, taj rezultat nije prava slika naše snage", zaključio je Đurđević.

Utakmica u Živinicama igra se u subotu od 19 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

Sloga (D) - Maglaj
Konjuh - Borac m:tel
Leotar - Lokomotiva
Slavija - Gračanica
Bosna - Zrinjski
Sloga (GV/U) - Vogošća
Derventa - Goražde

TABELA: Bosna 21, Gračanica 21, Vogošća (-1) 18, Leotar 18, Sloga (GV/U) 15, Sloga (D) 15, Maglaj (-1) 13, Lokomotiva (-1) 12, Borac m:tel (-2) 10, Zrinjski 10, Goražde 9, Konjuh 9, Derventa 7, Slavija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC