Kuco, maco… diže vam se kosa na glavi od tepanja?

Autor:

Samo čekajte, pitaćemo vas kad se zaljubite.

Kuco, maco… diže vam se kosa na glavi od tepanja? Foto: Guliver/Getty Images/gpointstudio

Izluđivalo vas je kada čujete parove koji jedno drugom tepaju i nazivaju kucom, macom, piletom - toliko da ste obećali sebi da to nikada neće izaći iz vaših usta. A onda vreme prođe i eto vas u srećnoj vezi sa osobom koju volite i za koju imate "samo vaš" nadimak.

I to je dobro, jer znači da je vaša veza postala snažnija. Jedna od najlepših faza u svakom odnosu je ona u kojoj se, kad ste sami, jedno drugom više i ne obraćate po imenu.

Psiholozi kažu da su nadimci jedan od važnih elemenata snažne, zdrave veze koja odiše bliskošću, a istraživanja pokazuju da su osobe koje su u takvoj vezi, u kojoj partneri tepaju jedno drugom generalno srećnije i zadovoljnije svojim ljubavnim životom od onih kojima je tepanje "bljak".

Tepanje je karakteristično za romantične odnose, ali ipak za nijansu manje u Evropi (74 odsto), nego u Americi (87 odsto), kaže statistika.

"Naše lično ime je važno za naš identitet, ali nadimak, naročito kad dolazi od osobe koju volimo, osnažuje bliskost i produbljuje naš odnos sa partnerom", kaže za britanski "Metro" porodični terapeut Rejčel Lojd.

Nadimci su izraz nežnosti i deo jedinstvenog načina komunikacije dvoje zaljubljenih. I zato nemojte bežati od nadimaka… Mada možda ne bi bilo loše da ih ipak koristite samo kad ste sami.

Znate, da vam uživanje ne pokvare oni što na sve prezrivo kolutaju očima.

Ljubavni saveti koje prate najsrećniji parovi

Tagovi: