Višegrad dobio mural Ive Andrića

Autor:

Akademski slikar Jelenko Janjić završio je izradu murala Ive Andrića i višegradskog mosta u naselju Garča u Višegradu, izjavio je direktor Gradske galerije Slavko Tuševljak.

0
A- A A+
Mural, Ivo Andrić, Višegrad Foto: SRNA

Tuševljak je naveo da je mural oslikan na podzidi, čija je površina 300 metara kvadratnih, da je izrada trajala dva mjeseca, a sredstva je obezbjedila opština Višegrad.

"Ideja je da se obogati jedna turistička sredina, kao što je Višegrad i siguran sam da će u narednom vremenu naš grad postati prepoznatljiv po umjetničkim djelima", dodao je Tuševljak.

On je najavio da se uz podršku opštine nastavlja sa izradom murala i uljepšavanjem grada, te da će uzeti u obzir različite prijedloge i da vjeruje da će sledeći biti oslikan prije početka naredne turističke sezone.

Tuševljak je istakao da Višegrad ima dovoljno kvalitetnih umjetnika koji mogu da realizuju ovakve ideje, što je potvrdila izrada murala u naselju Garča.

"Zahvaljujem se svima koji su podržali projekat i koji su vjerovali da će mural oplemeniti naš grad", rekao je Tuševljak. 

Ostale vijesti