"Zmajevi" o žrijebu: Možemo igrati protiv svih!

Autor:

U taboru BIH zadovoljni žrijebom grupa za EURO 2020, iako će "zmajevi" igrati protiv Italije i neugodnih Grka.

"Zmajevi" o žrijebu: Možemo igrati protiv svih! Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i igraće u Grupi J sa Italijom, Finskom, Grčkom, Jermenijom i Lihtenštajnom.

Na prvi pogled “zmajevi” će imati težak posao, jer će igrati protiv “Azura” al ii Grčke koju su dobili samo jednom u proteklih devet međusobnih duela.

Uprkos tome u taboru BiH su optimisti, a kapiten Edin Džeko ističe da BiH ima kvalitet.

"Mislim da smo dobili grupu u kojoj se može igrati protiv svakog protivnika. Italija je na papiru prvi favorit, a ponovo igramo sa Grcima, koji nas očigledno ne mogu zaobići u kvalifikacijama. U svakoj utakmici moramo dati sve od sebe, kao i do sada i nadati se najboljem. Kvalitet imamo, a vidjećemo za šta će biti dovoljan. Želja je naravno plasman na EUROi daćemo sve od sebe da to i ostvarimo", rekao je Džeko.

Foto: FSBIH/Slavica Pecikoza

Zadovoljan žrijebom je i Gordan Ciprić, asistent selektora Roberta Prosinečkog.

.

„Nismo imali neke specijalne želje prije izvlačenja. Sada kad smo saznali ko su nam protivnici možemo reći da smo mogli i bolje i lošije proći. Naše ambicije su da se plasiramo na Europsko prvenstvo 2020. i možemo biti zadovoljni grupom”, rekao je Ciprić.

Kvalifikacije će početi 21. marta i biće završene 19. novembra

Najbolje dvije plasirane ekipe iz svake grupe će se direktno plasirati na EURO, dok BIH - ukoliko u tome ne uspije - imaju opciju i baraža zbog uspjeha u Ligi nacija.

Ostale vijesti