• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosnić: Gubili smo od Finske i sa boljim timom

Autori mondo.ba Autori Fena

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak u Zenici dočekuje selekciju Finske, u četvrtom meču u okviru druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.

Košarkaši BiH su u prethodna tri meča pretpjeli poraze, čime su izgubili šanse da se nađu među tri najbolje ekipe u grupi koje idu na Mundobasket. Jedan od tih poraza je i onaj protiv Finske u septrembru u Espou, kada je BiH nastupila u mnogo jačem sastavu nego što će to biti sutra.

Fincima je ovo veoma bitan meč, s obzirom na to da bi pobjedom zadržali korak za trećeplasiranom Rusijom.

Selektor Vedran Bosnić ističe da njegov tim očekuje težak meč protiv izuzetno kvalitetne ekipe, koja ima pozitivan skor u mečevima sa bh. reprezentacijom. Pozvao je da publika dođe u što većem broju i pomognu mladih bh. igračima.

"Nedostaje nam puno igrača, ovo je totalno neka druga ekipa u odnosu na prethodne mečeve. Finci imaju odličnu ekipu, igraju fantastično zadnjih osam-devet godina. Gubili smo od njih i kada smo imali mnogo bolju ekipu nego sada. Imaju jednog od najboljih bekova u Evropi, jako su disciplinovani, uvijek daju maksimum, imaju dobre šutere i igraju timsku košarku. Njima je ova utakmica jako bitna, trebaju da pobijede da idu na SP. Ovo je odlično iskustvo za ove mlade momke, imaju šansu da igraju protiv odlične reprezentacije", kazao je Bosnić na pres-konferenciji u Zenici.

Ističe da je u ekipi pozitivna atmosfera, ali da im nedostaje treninga.

"Imali smo malo vremena da se pripremimo, ali u onome što radimo oni pružaju maksimum. Da smo imali malo više iskustva mogli smo da pobijedimo Bugarsku što bi svakako bilo veliko iznenađenje", dodao je selektor BiH.

Emir Sulejmanović takođe ističe da je Finska izuzetno kvalitetan protivnik, ali vjeruje da uz podršku publike i uz želju koju su pokazali u prethodnom meču mogu do pobjede.

Utakmica se igra u Areni Zenica u ponedjeljak od 19 časova.

Osim susreta BiH - Finska, u okviru K grupe sutra će još igrati Francuska - Bugarska i Rusija - Češka. Plasman na SP iz ove grupe već su osigurale Francuska i Češka.

Tabela K grupe:

1. Francuska 8-1
2. Češka 7-2
3. Rusija 5-4
4. Finska 4-5
5. Bugarska 4-5
6. BiH 2-7

Nakon sutrašnjih mečeva kvalifikacije se nastavljaju u februaru 2019. godine, a BiH u posljednja dva meča gostuje Češkoj te dočekuje Bugarsku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC